Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Profesori şi elevi francezi, în vizită la Colegiul „Valeriu D. Cotea”


   O delegație de elevi și cadre didactice, de la Lycee Professionnel du Haut Languedoc din St. Amans Soult Franța, va poposi în perioada 13-19 mai la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani, în cadrul parteneriatului existent deja între cele două unități de învățământ. Aceasta este a treia întâlnire între reprezentanții celor două unități de învățământ partenere.
   În anul școlar trecut, o elevă din Franța a efectuat un stagiu de practică printr-un proiect LEONARDO, în domeniul protecției mediului, sub îndrumarea unui cadru didactic de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”. Cu această ocazie, adolescenta a studiat ariile protejate din Vrancea. De asemenea, mai mulți profesori români au vizitat Lycee Professionnel du Haut Languedoc din St. Amans Soult Franța.
   Săptămâna aceasta, oaspeții francezi vor participa la o serie de activități specifice protecției mediului, respectiv studiul ecosistemelor din Rezervația Cheile Tișiței, Lunca Siretului și Delta Dunării. Vor avea, de asemenea, o întâlnire cu reprezentanții comunității locale și ai Agenției Județene de Protecția Mediului, pentru a se informa despre proiectele în derulare ale instituției. Pe lângă activitățile specifice acestui parteneriat, oaspeții din Franța vor avea posibilitatea să facă cunoștință și cu frumoasele tradiții și obiceiuri populare din Vrancea. Totodată, francezii vor vizita muzeele din mănăstirile vrâncene.
   Această experiență va fi benefică pentru ambele părți, dat fiind că elevii și cadrele didactice franceze vor experimenta sistemul educațional din România, apoi vor împărtăși din experiențe colegilor lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?