Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Doi fraţi din Nistoreşti, striviţi în camionul încărcat cu buşteni


   Un grav accident de circulație s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, pe DN 2D, în afara comunei Tulnici. Doi frați, din Nistorești, au ajuns în stare gravă la spital, după ce camionul în care se aflau, încărcat cu bușteni, s-a răsturnat în albia unui pârâu. Cei doi bărbați au fost scoși dintre fiarele mașinii de pompierii de la descarcerare. Polițiștii fac verificări pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul rutier, dar și pentru a stabili dacă poate fi vorba de accident de muncă.
 
   Doi frați din comuna Nistorești, Åžtefan Bușilă, de 42 de ani, și Nicu Bușilă, de 28 de ani, au trecut, în noaptea de miercuri spre joi, prin clipe de coșmar. Camionul în care se aflau s-a răsturnat pe DN 2D, între localitățile Tulnici și Bârsești, în punctul Dej. Într-o curbă periculoasă, mastodontul încărcat cu bușteni s-a lovit de balustrada podului de peste pârâul Dej, iar apoi s-a răsturnat în albia acestuia. Åžoferul și pasagerul au stat mai bine de două ore prinși în cabina camionului, până când pompierii de la descarcerare au ajuns la fața locului și au reușit să-i scoată.
   „Apelul prin intermediul numărului unic de urgență 112 s-a primit la ora 00.40 și anunța produ-cerea unui accident pe DN 2 D, în afara comunei Tulnici. La fața locului s-au deplasat autospeciala de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, un echipaj SMURD din cadrul Stației de Pompieri Vidra și o autospecială de lucru cu apă și spumă de capacitate medie, tot de la Vidra. La sosirea la fața locului s-a stabilit că cele două persoane care se aflau în camion erau încarcerate. Åžoferul, în vârstă de 42 de ani, era prins între scaun și volan, iar pasagerul în vârstă de 28 de ani era blocat între bordul mașinii și scaun. S-a intervenit cu accesoriile din dotarea autospecialei de descarcerare pentru scoaterea victimelor. Ulterior, acestea au fost preluate de echipajul SMURD și de echipajul SAJ și au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență «Sfântul Pantelimon» Focșani”, ne-a declarat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU.
   Frații Bușilă au suferit răni destul de grave, ambii fiind internați la Spitalul Județean de Urgență Focșani. Bărbatul în vârstă de 28 de ani este internat la Secția ATI. Medicii l-au diagnosticat cu „traumatism cranio cerebral închis, traumatism toracic, traumatism umăr și braț stâng, plagă axilară stângă, traumatism de bazin și șold drept și traumatism gambă dreaptă”. Fratele său, în vârstă de 42 de ani, este internat la Secția de Ortopedie a Spitalului Județean. Cadrele medicale l-au diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral închis, hematom epicranian frontal, traumatism toracic, traumatism șold drept și gambă dreaptă, traumatism de bazin și traumatism cot drept”. 
Accidentul s-ar fi produs pe fondul neatenției
   Cei doi frați nu au putut descrie momentul accidentului. Polițiștii care au ajuns la fața locului ne-au spus că nu s-a putut discuta cu aceștia. Acum, oamenii legii au întocmit dosar penal, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Ei fac verificări pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul, de unde veneau cei doi frați, dar și unde vroiau să ajungă. Totodată, polițiștii vor face verificări și cu privire la proveniența încărcăturii.
   „La data de 25.04.2013, ora 00.25, pe DN 2D, în afara localității Tulnici, B. Åžtefan, de 42 de ani, din municipiul Focșani, în timp ce conducea autocamionul marca Roman, pe fondul neatenției în conducere, a pierdut controlul autovehiculului și a intrat în coliziune cu parapetul metalic al podului de pe pârâul Dej, răsturnându-se în albia acestuia. În urma producerii evenimentului, a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto și a pasagerului B. Nicu, de 28 de ani, din comuna Nistorești”, au transmis polițiștii vrânceni. Ieri, camionul încărcat cu bușteni era încă în pârâul în care s-a răsturnat. Mastodontul nu poate fi ridicat de acolo decât cu o macara. 
   Zona în care s-a produs accidentul este una destul de periculoasă, mai ales pentru cei care nu cunosc drumul. Anul trecut, aici s-au mai produs două accidente de circulație.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?