Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

ATENTATELE DIN BOSTON: Jokar Ţarnaev, acuzat oficial pentru acte de terorism


   Jokar Å¢arnaev a fost pus oficial sub acuzare pentru acte de terorism prin utilizarea unei bombe care putea provoca victime multiple și daune materiale majore, în ancheta privind atentatele din Boston. Potrivit Departamentului Justiției, Jokar Å¢arnaev este acuzat că „a folosit și a conspirat la folosirea unei arme care putea provoca daune majore și victime multiple (mai precis un dispozitiv exploziv improvizat) împotriva persoanelor și bunurilor de pe teritoriul Statelor Unite”. Trei persoane au murit și peste 200 au fost rănite în atacurile cu bombă comise la maratonul din Boston pe 15 aprilie. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă să fie condamnat la moarte. 
   Tânărul în vârstă de 19 ani, spitalizat după o căutare de 24 de ore în Boston, este suspectat că este autorul, împreună cu fratele său mai mare, ucis într-un schimb de focuri cu poliția, celor două atentate comise la maratonul din Boston pe 15 aprilie, incident soldat cu trei morți și 200 de răniți. Tânărul a început să răspundă întrebărilor anchetatorilor în scris, luni dimineață. 
   Casa Albă a comunicat că inculpatul nu va fi judecat de o instanță militară de excepție, așa cum cer unii congresmeni republicani. Johar Å¢arnaev, cetățean american, „nu va fi considerat inamic combatant”, a precizat Casa Albă. Tânărul va fi deferit justiției federale civile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?