Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Balastierele, controlate de inspectorii de muncă


   Inspectorii de muncă din Vrancea vor controla în lunile mai și iunie mai multe balastiere de pe raza județului. Aceste verificări fac parte dintr-o acțiune care este desfășurată la nivel național și care vizează modul în care sunt respectate măsurile de securitate și sănătate în muncă în domeniul extracției de minerale utile de subsol sau de suprafață. „O primă etapă a acestei acțiuni pe care o vom avea la balastiere se va desfășura în luna mai, pentru îndrumarea și consilierea agenților economici în scopul prevenției. A doua etapă este controlul propriu-zis, în luna iunie, când vom verifica respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă”, ne-a declarat Eliza Botezatu, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea. În județul nostru funcționează balastiere pe Siret, la Suraia, Biliești, Vulturu, Cosmești. 
   Cât privește extragerea mineralelor de subsol, în Vrancea sunt două parcuri de sonde, unul la Burcioaia, din zona Adjud, dar care este în competența teritorială a ITM Bacău. Åži la Fitionești există o sondă de exploatare geologică a hidrocarburilor, grupul Rompetrol începând forările abia în august 2012. Prin urmare, inspectorii de muncă vrânceni vor controla doar balastierele. 
   Inspectorii de muncă din toată țara vor controla, până la sfârșitul lunii iunie, toate cele 678 societăți comerciale al căror domeniu de activitate este extracția substanțelor minerale utile, mineritul prezentând un risc crescut de accidentare și îmbolnăvire profesională, a declarat Ciprian Georgian Dragomir, inspector general de stat al Inspecției Muncii. Dintre cele 678 de societăți comerciale cu activitate în extracția substanțelor minerale utile din subteran și de la suprafață, cele mai multe se află în județele Vrancea (59), Bihor (51) și Hunedoara (50). În Vrancea, multe societăți, deși sunt înființate și figurează în Registrul Comerțului, nu au activitate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?