Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Controverse cu privire la organizarea Zilei Comunei Gura Caliței


Organizarea zilei comunei a încins spiritele la Gura Caliței. Actualul primar Gică Grosu spune că ziua localității se va organiza duminică, 21 august, pe stadionul din centrul localității Gura Caliței, începând cu ora 13.00, evenimentul urmând a se încheia la ora 22.00. Pentru acest eveniment au fost alocați prin Hotărâre a  Consiliului Local, spune primarul, suma de 10.000 lei. Însă, pentru a face economie la buget, suma ce va fi cheltuită pentru plata unei formații care să întrețină atmosfera va fi de 4.500 lei.
Edilul a mai spus că va fi o serbare simplă, fără artiști de renume, fără mâncare gratuită pentru participanți, iar cei care vor veni să petreacă vor scoate bani din buzunar pentru a-și plăti consumația. Întrebat dacă știe de Hotărârea Consiliului Local de acum cinci-șase ani, din perioada fostului primar Dragoș Bîtculescu, când s-a hotărât ca ziua comunei să se facă prin rotație în satele Gura Caliței, Lacul Baban și Dealul Lung, actualul primar Gică Grosu a spus că nu știe. Spune că a decis ca manifestarea să aibă loc tot la Gura Caliței deoarece nu este loc în celelalte sate. „Organizăm ziua comunei duminică acum, pe stadionul din centru, la Gura Caliței. Invitați avem o formație simplă, pe care o plătim, și o solistă care are niște rude aici la noi și nu ne ia bani. Alte manifestări nu facem, deoarece nu avem bani. Ca sumă, a fost alocată prin Hotărâre de Consiliul Local acum o săptămână jumătate în urmă suma de 10.000 lei, dar folosesc doar 4.500 lei, deoarece nu avem bani pentru motorină pentru buldoexcavator. Am plătit doar formația și atât. Nu mai fac masă cum se făcea înainte. Nu știu de ce hotărâre este vorba cu privire la schimbarea locului în cele trei sate foste reședințe ale comunei. Nu pot face la Lacul Baban deoarece nu mi s-a dat voie de la Jandarmerie, că e drum public, și nici la Dealul Lung, că este un teren în deal și nu e loc. Eu am făcut invitații, am pus pe Facebook și cine vrea să vină e bine primit. Suma a rămas de 4.500 lei, fără mâncare, fără băutură, fără artiști speciali, fără sponsorizări, că toți sunt săraci”, a spus primarul Gică Grosu.
În replică, fostul primar Nicolae Èšandără spune că nu există nici un fel de Hotărâre a Consiliului Local în care să se aloce vreun leu, iar obligația era ca ziua comunei să aibă la Dealul Lung, așa cum s-a stabilit cu mulți ani în urmă. „La ultima rectificare de buget, care este făcută în luna iulie, nu sunt sume prevăzute pentru organizarea zilei comunei. Acest eveniment se organizează în a treia duminică din luna august. În fiecare an ziua comunei se organiza raportat la o Hotărâre a Consiliului Local, care era adoptată și se ținea în fiecare locație din cele trei foste sedii de comună: Dealu Lung, Lacu Baban și Gura Caliței. Anul trecut a fost la Lacul Baban. Cum doi ani a fost la Gura Caliței, acum era normal să se țină la Dealu Lung, unde există o suprafață de teren de aproximativ un hectar, suficientă pentru desfășurarea acestei manifestări în bune condiții. Repet, nu există nici o sumă alocată din bugetul local pentru acest moment și nu a fost stabilită de Consiliul Local. Sunt convins că primarul nu știe despre ce vorbește”, a susținut  Nicolae Èšandără, fostul primar al localității.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?