Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Buget actualizat pentru Centrul de consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii


  Consiliul Local Panciu a aprobat zilele trecute, în ședință extraordinară, valoarea finală a proiectului „Centru de consiliere și sprijin pentru părinți și copii, orașul Panciu, județul Vrancea”. Aceasta este de 419.530 lei, fără TVA.
  Primarul Ion Petre a precizat că, de fapt, este vorba despre o actualizare a bugetului proiectului care a fost aprobat în ședința de Consiliu din 17 ianuarie 2013. „Urmare a analizei cererii de finanțare, precum și a studiului de fezabilitate, Ministerul Muncii Familiei și Protecției Sociale a acceptat această cerere, cu condiția actualizării unor secțiuni, printre care se numără bugetul proiectului, pe surse de finanțare”, a explicat acesta. Ion Petre a adăugat că, pentru realizarea investiției, banii vor proveni de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, 271.986 lei, și Guvernul României, 87.389,10 lei, iar restul de 60.154,90 lei reprezintă contribuția Primăriei Panciu.
Proiectul „Centru de consiliere și sprijin pentru copii și părinți” își propune crearea și oferirea unei alternative comunitare de consiliere și sprijin pentru un număr de 100 de copii și 50 de părinți din orașul Panciu, în vederea evitării separării copiilor de familiile lor. Totodată, prin implementarea acestuia, se mai urmărește și crearea unui serviciu descentralizat de consiliere și sprijin pentru copii și familie, dar și creșterea calității vieții copiilor aflați în situație de risc de abandon. Proiectul a fost depus la finanțare în cadrul Programului „Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa și instruirea personalului aferent”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?