Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Omar Sharif, starul care a îmbinat actoria cu pasiunea pentru bridge


Omar Sharif, o legendă a cinematografiei, a împlinit astăzi 80 de ani. Viața actorului care l-a interpretat pe șeriful Ali în „Lawrence al Arabiei” a fost tumultuoasă, Sharif îmbinând plăcerea de a juca în filme cu pasiunea jocurilor de noroc. În anul 1962, la vârsta de 30 de ani, Omar Sharif a apărut în filmul „Lawrence al Arabiei”, alături de staruri precum Peter O’Toole și Anthony Quinn. Rolul șerifului Ali avea să-l facă celebru în întreaga lume, iar la trei ani distanță Omar Sharif avea să joace într-un alt film de succes, „Doctor Jivago”, acolo unde a interpretat chiar rolul protagonistului, Iuri Andreevici Jivago. Un alt rol cunoscut al lui Omar Sharif este cel al lui Nick Arnstein în musicalul „Funny Girl” (1968), unde a apărut alături de Barbra Streisand.
În 1969, Omar Sharif l-a interpretat pe colonelul Ernesto „Che” Guevara în filmul „Che!”, peliculă care nu a fost însă încununată de succes, având un buget de 5.160.000 dolari și încasări de numai 2,5 milioane dolari în SUA și Canada.
Omar Sharif este cunoscut ca unul dintre cei mai buni jucători de bridge din istorie, în 1967 formând o echipă de bridge ce i-a purtat numele și care a concurat peste tot în lume împotriva unor legende ale respectivului joc, precum multiplii campioni mondiali Giorgio Belladonna, Benito Garozzo sau Camillo Pabis Ticci. Alături de Charles Goren (campion mondial de bridge), Omar Sharif a ținut ani de-a rândul o rubrică de bridge în „Chicago Tribune”. Omar Sharif a mărturisit că din pricina pasiunii  pentru bridge a renunțat la mai multe roluri în filme. Pe lângă bridge, Omar Sharif obișnuia să joace poker și să parieze sume mari de bani la ruletă. Un campionat de poker și table chiar îi poartă numele.
Jocurile de noroc i-au creat legendarului actor și probleme cu justiția. Pe 5 august 2003, Omar Sharif a fost condamnat la o lună de închisoare cu suspendare pentru că a lovit un ofițer de poliție într-un cazino din Paris. Actorul a primit o amendă penală ce echivala cu suma de 1.700 de dolari și a trebuit să îi plătească 340 de dolari daune polițistului. Pe 13 februarie 2007, instanța a decis că Sharif a comis o altă infracțiune, actorul atacând un valet într-o parcare din Beverly Hills și spărgându-i acestuia nasul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?