Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Despre Liceul „Ioan Slavici”, pe Yahoo News România


   Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu și-a dobândit renumele de liceu antiviolență, în urma implementării proiectului „Violența, amenințarea valorilor”. Acțiunile organizate în cadrul proiectului au ajuns să fie cunoscute și la nivel național, prin Yahoo News România.
Proiectul „Violența, amenințarea valorilor” i-a avut drept coordonatori pe profesorii Marian Luca, Crina Pușcă, Alina Stan, Ana-Maria Blaj și Anca Drilea și s-a desfășurat sub sloganul „Violența murdărește!”. Scopul a fost acela de a reduce numărul abaterilor disciplinare înspre violență ale elevilor cu 5%, reducerea frecvenței actelor și manifestărilor agresive în rândul elevilor prin învățarea și exersarea comportamentelor pro-sociale, responsabilizarea și creșterea gradului de implicare în activitățile de grup specifice mediului școlar.
  Pregătirile privind implementarea proiectului au început încă din luna noiembrie 2012, cu organizarea echipei și a planului de implementare, continuând, în decembrie, cu  organizarea unui concurs privind alegerea unui slogan și a unei sigle pentru promovare. Activitățile proiectului au fost prezentate pe 18 ianuarie, de Ziua Liceului „Ioan Slavici”. Acțiunile ulterioare au constat în promovarea proiectului atât în cadrul instituției, prin realizarea de panouri și mijloace informative, cât și prin organizarea unor dezbateri organizate împreună cu Primăria, Poliția și Protoieria Panciu. 
În perioada implementării proiectului a fost rea-lizat și un soft educațional, intitulat „Diagnoza agresi-vității”, prin intermediul căruia elevii au învățat să identifice fazele premergătoare unui act de violență și cum să procedeze pentru a nu deveni victime ale acestuia. Acțiunile organizate în cadrul proiectului au culminat cu marșul alb „Panciu, oraș al nonviolenței”, desfășurat pe 5 aprilie, în cadrul săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?