Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Sectoare de drumuri judeţene, date de CJ Vrancea în administrarea altor instituţii


   Consiliul Județean Vrancea a aprobat, în ședința de joi, trecerea a două sectoare de drum în administrarea altor instituții. Este vorba de DJ 204N, sectorul intersecție DN23 – Nănești  – limită județ Galați, care va trece în administrarea Consiliului Județean Galați. De asemenea, în urma votului dat de plenul Consiliului Județean, două sectoare de drumuri din DJ 204E Focșani – Petrești – Ciușlea – Străjescu – Doaga și DJ 204G Mircești – Rădulești – Biliești – Suraia – Boțârlău – Gologanu , vor trece în administrarea Consiliului Local Vînători.
   Consiliul Județean Galați a solicitat predarea, respectiv primirea sectorului de la km 2+450 la km 3+000, în lungime de 550m, din DJ 204N ( int. DN23 – Nănești  –  lim. județ Galați), deoarece acest sector de drum se află pe teritoriul administrativ al comunei Nămoloasa, județul Galați. „Primăria comunei Nămoloasa, județul Galați, cu adresa nr. 857/20.02.2013, transmisă Consiliului Județean Galați comunică faptul că din înregistrările cadastrale ale comunei traseul acestui drum județean începe pe teritoriul comunei respective cu km 2+450, după trecerea podului din beton care traversează râul Râmnicu – Sărat”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.
   De asemenea, Consiliul Local Vînători solicită primirea în administrare a unor sectoare de drumuri din  DJ 204E Focșani – Petrești – Ciușlea – Străjescu – Doaga și DJ 204G Mircești – Rădulești – Biliești – Suraia – Boțărlău – Gologanu, în vederea executării de lucrări de modernizare.
   În acest moment, Consiliul Județean Vrancea are în administrare 731,428 km de drumuri județene, rețea care a fost construită începând cu anul 1968 și a cărei capacitate portantă a fost dimensionată la intensitatea traficului existent în acei ani. După anii 1990, noile condiții de intensitate ale traficului s-au modificat substanțial, prin apariția unui număr foarte mare și variat de mijloace de transport, de la autoturisme până la autotractoare și autotrenuri de mare tonaj. Această situație nou apărută raportată la vârsta drumurilor, a determinat administratorul rețelei de drumuri județene să execute lucrări de intervenții, din ce în ce mai dese pentru reabilitarea, întreținerea, modernizarea și extinderea de drumuri județene.
   Mai trebuie știut că în urma inundațiilor catastrofale care s-au abătut în anul 2005 asupra județului Vrancea, rețeaua rutieră a județului a fost grav afectată înregistrându-se distrugeri pe 106,2 km drumuri județene, 60,2 km drumuri comunale, 248,5 km ulițe și cca. 4 km diguri de apărare, valoarea fondurilor necesare pentru refacerea infrastructurii rutiere a județului Vrancea  ridicându-se la aproximativ 400 milioane lei, din care până la această dată s-a alocat suma de 185,36 milioane de lei reprezentând 46,34%.
   Această situație deosebită a determinat autoritatea publică județeană să întreprindă de urgență măsuri pentru darea în circulație a acestor drumuri și începerea din anul 2008 a unui amplu program de reabilitare și modernizare a rețelei de drumuri județene, finanțat în special cu fonduri provenite din bugetul local.
    În cadrul programului mai sus menționat, într-o primă etapă s-au finalizat prin recepție la terminarea lucrărilor de modernizare 7 drumuri județene în lungime de 81,1 km. Două drumuri județene în lungime de 50 km sunt în execuție, iar alte 8 drumuri județene în lungime de 127,6 km se află în stadiul de promovare a investițiilor respective prin întocmirea documentației tehnice necesare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?