Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Atenție! Doar bonurile fiscale câştigătoare se depun la Finanţe


Regulile de organizare a Loteriei bonurilor fiscale nu au fost înțelese foarte bine de contribuabili. Conducerea Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea anunță că bonurile fiscale nu se depun la unitățile fiscale teritoriale înainte de organizarea extragerii la Loteria bonurilor fiscale. Finanțiștii au arătat că doar bonul declarat câștigător se depune în original la orice unitate teritorială a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Alături de bonul fiscal se depune copia actului de identitate sau a pașaportului titularului bonului și o cerere al cărei model și conținut se va aproba prin ordin al ministrului finanțelor publice, până la data de 30 martie.
La loteria bonurilor fiscale poate participa oricare persoană care îndeplinește condițiile, fiind eliminat pragul minim de vârstă de 18 ani. În cadrul loteriei se vor extrage un număr din intervalul 1-999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului, precum și data emiterii bonului. Totodată, a fost eliminată restricția de câștig cu un singur bon de persoană pe extragere. Astfel, în cazul în care o persoană are două sau mai multe bonuri câștigătoare la o extragere, va primi banii pentru toate bonurile câștigătoare. Spre exemplu, dacă la extragere a rezultat valoarea 85, atunci sunt câștigătoare bonurile fiscale cu valoare între 85,00 lei și 85,99 lei.
Loteria va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată și ocazional, după minimum 15 zile de la sfârșitul intervalului calendaristic participant la Loterie. Toți posesorii de bonuri fiscale care îndeplinesc cumulativ cele două condiții trebuie să se prezinte, în termen de 30 de zile, la orice unitate ANAF pentru a depune bonul fiscal în original. În decurs de 10 zile de la expirarea perioadei, unitățile teritoriale transmit către ANAF lista persoanelor care au revendicat premiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?