Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Penelizarea instituțiilor continuă. Liberalii au schimbat șeful Gărzii Forestiere Focșani

Continuă penelizarea instituțiilor publice din Vrancea. Șeful Gărzii Forestiere Focșani, Ionică Cherciu a fost schimbat de guvernul liberal cu Vasile Bercaru, consilier în cadrul acestei instituții. Creatorii sloganului „Noaptea ca hoții“, liberalii au trecut și la punerea în practică a acestuia. Schimbarea șefului Gărzii Forestiere Focșani a fost decisă în două zile. Mai exact, ordinul de numire al lui Bercaru a fost semnat în seara zilei de 30 decembrie 2019 de către ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, iar acest ordin a ajuns la Garda Forestieră Focșani pe data de 31 decembrie 2019, după ora prânzului, când deja lumea se pregătea de Revelion.

Noul șef al Gărzii Forestiere, Vasile Bercaru, a mai ocupat această funcție, când instituția purta titulatura Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vînătoare Focșani, respectiv în a doua jumătate a anului 2006. Și atunci Vasile Bercaru a fost numit cu sprijinul PNL, după ce fostul deputat Nini Săpunaru acuza „managementul defectuos” la instituția condusă la acea dată de Nicu Lupu. Situația nu s-a schimbat după 13 ani când liberalii recurg la aceleași metode pentru a înlocui profesioniștii de la conducerea instituțiilor publice. Numirea lui Bercaru poate părea surprinzătoare pentru că în mediul silvicultorilor erau vehiculate alte nume propuse pentru postul de la Garda Forestieră, ale unor persoane implicate activ în campaniile electorale de anul trecut.

De această dată, surse oficiale vorbesc despre gradul de rudenie pe care Vasile Bercaru l-ar avea cu prim vicepreședintele PNL Vrancea, Daniel Moroșanu. Conform informațiilor, Moroșanu este cumătru cu Bercaru, deoarece liberalul ar fi cununat una dintre surorile acestuia.

Reamintim că, la finele anului trecut, a fost declanșată acțiunea de penelizare a instituțiilor publice din România. La nivelul organizației Vrancea, Ion Ștefan, cunoscut publicului larg ca ministrul „Grindă“, l-a angajat pe liberalul Liviu Bostan în corpul de Control al ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice. De altfel, Liviu Bostan este cunoscut ca fiind un apropiat, omul de casă al ministrului Grindă. Aceasta poate fi singura explicație a angajării acestuia în Corpul de Control al ministerului mai sus menționat, deoarece din CV-ul lui Liviu Bostan rezultă că a absolvit Facultatea de Matematică a Universității București și a lucrat în… asigurări. Așadar, ca să parafrazăm o replică celebră dintr-un film la fel de celebru, la întrebarea: Cine vă recomandă? Liviu Bostan poate răspunde „Vocea și talentul meu de liberal“. Cum rămâne cu meritocrația din instituțiile publice invocată de liberali?

Și pentru că tot vorbim de meritocrație, vă mai spunem că ministrul „Grindă“ și-a susținut finul, pe numele lui Florin Jan Vasilache, în funcția de consilier al ministrului Agriculturii. Surse liberale spun că Vasilache ar fi fost adus și în partid de „Grindă“ chiar înainte de alegeri, dar nu înainte ca acesta să fi fost angajat la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea. Prin forțe proprii și competență, desigur! (sic!)

Tot pentru „merite deosebite“, consilierul județean PNL Ovidiu Burdușa a fost numit secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului României. Ovidiu Burdușa locuiește în Italia, este consilier județean din partea PNL, iar ceea ce l-a recomandat pentru această funcție este tot apartenența politică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?