Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Ministrul Agriculturii, despre avantajele reducerii TVA la pâine: Va aduce venituri mai mari la bugetul de stat şi va combate evaziunea fiscală


   Reducerea TVA la panificație va aduce venituri mai mari la bugetul de stat, va combate eva-ziunea fiscală și, dacă nu va scădea prețul pâinii, îl va plafona pentru multă vreme, a declarat marți ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. „Punctul de vedere al economiștilor din ministerul Finanțelor îl cunoaștem de foarte mult timp. Măsura o vom lua, sunt convins, în cel mai scurt timp la nivelul guvernului și va fi implementată cu sau fără voia acestor economiști”, a spus Constantin. El crede că statul nu va înregistra pierderi din reducerea TVA la pâine. „Din punctul meu de vedere, eu cred că vom avea venituri suplimentare la bugetul de stat, chiar cu un TVA mai mic, prin combaterea evaziunii fiscale. Obiectivul pe care îl urmărim cu scăderea TVA de la 24% la 9% la pâine, făină și grâu destinat panificației, nu vizează neapărat ieftinirea pâinii”, a afirmat ministrul.
   Acesta nu exclude însă o scădere a prețului la pâine și susține că acesta se va plafona pentru o perioadă lungă. „Cu siguranță va însemna combaterea evaziunii fiscale și scoaterea la suprafață a zonei gri din acest sector. Cred că este momentul ca statul, prin politici fiscale, să intervină și să salveze acest sector”, a mai spus ministrul.
   El este convins că prin cifrele pe care le va prezenta ministerul Finanțelor reprezentanților FMI, aceștia vor fi de acord cu reducerea TVA. Constantin a mai spus că Guvernul va încerca să asigure FMI că și în cazul unui eșec, are provizioane pentru sumele pe care le-ar putea pierde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?