Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Hristos a înviat pentru creştinii catolici!


   Creștinii catolici au luat lumina sfântă sâmbătă seară, iar ieri au participat la oficierea slujbei religioase de Paști. Carmin Farțade, preotul paroh din Ploscuțeni, comuna unde locuiesc cei mai mulți catolici vrânceni, le-a cerut credincioșilor să-și iubească și să-și înțeleagă semenii. De asemenea, i-a sfătuit să fie mai buni, iar prin faptele lor să prețuiască simbolul crucificării și învierii lui Iisus. „Prin răstignire, Iisus a luat toate păcatele omenirii asupra Sa, pentru ca noi să ne putem bucura de liniște sufletească și de iertarea păcatelor. Prin ceea ce a făcut Iisus pentru noi, ne-a demonstrat că binele în cele din urmă învinge răul. Să încercăm cu toții ca prin ceea ce facem să nu Îl mai supărăm pe Cristos. Să fim mai buni unii cu alții și să ne iubim. Trebuie să trăim cu bucurie această mare sărbătoare creștină”, a transmis preotul paroh Carmin Farțade.  
   După ce a ținut această predică, preotul a oficiat ceremonia religioasă a Cinei cea de Taină, apoi localitatea Ploscuțeni a răsunat de cântece pascale, interpretate de credincioșii evlavioși care în ciuda vremii reci s-au bucurat la biserică de sărbătoarea Învierii Domnului. Liturghia s-a încheiat cu tradiționalul „Cristos a Înviat!”, cuvinte ce vor fi rostite până la Înălțarea Domnului. 
   A urmat apoi o procesiune la Monumentul Eroilor, situat în mijlocul comunei. Oamenii au mers cu lumânările aprinse și au cântat alături de preot. Acolo, a fost oficiat un scurt prohod pentru amintirea tuturor răposaților comunității, iar apoi creștinii s-au îndreptat liniștiți spre case, unde au putut ciocni un ou roșu și au putut gusta din pască. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?