Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

„Fetiţa mea face carii la dinţii de lapte. Ce trebuie să fac?”


   O cititoare, Daniela Z., din Focșani, vrea să afle de la medicul stomatolog Luminița Nedelcu ce trebuie să facă având în vedere că fetița ei, căreia i-au apărut carii la dinții de lapte, deși i-au fost plombați, a făcut infecție. „Mă numesc Daniela și am o fetiță de 7 ani care încă are dinți de lapte. Ea a făcut mai multe carii la măsele, pe care le-am plombat. După ce i-au fost puse aceste plombe, a făcut diferite infecții la măsele. Ce e de făcut? Caria care apare la dinții de lapte trebuie curățată și lăsată așa sau trebuie neapărat plombată?”.
   Medicul stomatolog Luminița Nedelcu răspunde: „Caria care apare la dentiția temporară trebuie tratată și pe canale, inclusiv infecția. Ceea ce este mai important, trebuie făcută prevenția la dinții definiți, deoarece perioada de dentiție mixtă (atunci când în cavitatea bucală avem dentiție temporară și permanentă) este foarte periculoasă pentru dentiția definitivă. Cu cât există procese carioase mai multe cu atât mai mare este riscul pentru dinții definitivi. Prevenția este foarte importantă. Vizita la stomatolog este foarte necesară, chiar la 3 luni. Periajul dentar este obligatoriu după fiecare masă”.
   Dacă aveți întrebări legate de sănătatea dentară, ne puteți scrie pe adresele de e-mail roxana.sava@monitorulvn.ro sau redactie@monitorulvn.ro, iar în fiecare zi de luni, medicul stomatolog Luminița Nedelcu, de la Clinica Stomatologică Dent Excel Focșani, vă va răspunde în cadrul rubricii „Monitorul sănătății tale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?