Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Cuzişti în vizită la Centrul „Sfânta Maria” din Goleşti


   Un grup de elevi de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani a mers în vizită, vineri, la copiii infestați cu virusul imunodeficitar, aflați în Centrul „Sfânta Maria” din Golești. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul proiectului „A doua șansă pentru viață”, coordonat de profesoarele Teodora Bentz și Loredana Diac. Activitatea de vineri, intitulată simbolic „Primăvara, în ochii lor”, i-a adus laolaltă pe tinerii din Centrul „Sfânta Maria” Golești și pe elevii voluntari de la clasele a VII-a, a IX-a B și a IX-a I de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani.
   Tinerii au petrecut împreună câteva ore agreabile, discutând despre importanța familiei, prietenie și afectivitate. Organizatorii au pregătit și un montaj video, intitulat „Daruri speciale”, după vizionarea acestuia discutându-se despre darul de a asculta, de a încuraja, de a iubi și nu numai. Întâlnirea de suflet a continuat cu jocuri educative, încheindu-se cu dansuri. Invitații au fost serviți cu pizza, sucuri și tort.
   Parteneriatul dintre Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani și Direcția Generală de Asistență și Protecție a Copilului Vrancea a debutat acum șapte ani, iar cei implicați au considerat că acest proiect umanitar a avut un real succes și a făcut mult bine unor copii, pe care destinul i-a pedepsit nejustificat, după cum susține chiar profesoara Teodora Bentz.
   Emoționați au fost și elevii care s-au implicat cu sufletul în tot ceea ce au făcut. „Pentru mine, întâlnirea cu acești tineri este, de fiecare dată, o lecție de viață. Dorin, unul dintre invitații de la Centrul «Sfânta Maria», mi-a spus că, pentru el, sunt ca un înger și atunci m-am simțit emoționată, gândindu-mă la sensul creștinesc al verbului a dărui”, a spus Ingrid Bejenaru, elevă în clasa a VII-a.
   Proiectul „A doua șansă pentru viață” mai cuprinde încă două etape în acest an școlar, ce se vor desfășura sub semnul Sărbătorilor Pascale și a Zilei Copilului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?