Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Centurile de siguranţă, piese de decor


   Centurile de siguranță sunt pentru mulți șoferi și pasageri simple piese de decor. În perioada 11 – 17 martie, polițiștii Serviciului Rutier au amendat 760 de persoane, șoferi și pasageri, care nu aveau cuplate centurile de siguranță. Timp de o săptămână, polițiștii vrânceni au verificat dacă șoferii și pasagerii din mașini folosesc centurile de siguranță, dar și dacă în autoturisme sunt folosite mijloacele de retenție pentru copii, în timpul transportului. Nici cei care conduceau și vorbeau la telefon nu au scăpat fără amenzi. Acțiunile au avut drept scop reducerea numărului accidentelor rutiere.
   Comisarul șef Adrian Huzum, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea, ne-a precizat că în perioada amintită au fost constatate 760 de abateri, fiind aplicate tot atâtea amenzi. 751 dintre persoanele amendate se aflau pe locurile din față ale mașinilor și alte 9 pe banchetele din spate. Totodată, comisarul șef a adăugat că dintre cele 760 de persoane amendate, 758 au fost adulți și doi copii.
   Comisarul șef Adrian Huzum a adăugat că acțiunea nu s-a încheiat, verificările în trafic continuând și săptămâna aceasta, până pe 24 martie. „În conformitate cu măsurile privind realizarea în anul 2013 a obiectivelor prevăzute de programul de acțiune al Poliției Rutiere pentru perioada 2012-2016, acțiunea din perioada 11-17 martie va continua și în perioada 18-24 martie. Scopul acțiunii este acela de a preveni victimizarea în accidente rutiere a șoferilor și pasage-rilor și respectarea regulilor de circulație instituite prin aplicarea măsurilor contravenționale conform normelor în vigoare”, a explicat comisarul șef Huzum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?