Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Închisoare cu executare pentru doi bărbați judecați pentru înșelăciune prin metoda „accidentul”

Închisoare cu executare pentru doi bărbați judecați pentru înșelăciune prin metoda „accidentul”, unul dintre aceștia, în vârstă de 43 de ani, fiind condamnat la nu mai puțin de 28 de ani, 8 luni și 12 zile de închisoare. E drept, pedeapsa acestuia pentru respectiva faptă de înșelăciune a fost de doar 3 ani închisoare, care însă s-a adăugat la un rest dintr-o altă condamnare. Cât despre cel de-al doilea condamnat, care are 23 de ani, instanța a considerat că, fără sprijinul său, bărbatul de 43 de ani nu ar fi reușit să își ducă până la capăt planul pus în scenă în timpul în care se afla chiar în penitenciar.

În timpul anchetei a reieșit că tânărul de 23 de ani, originar din Focșani, a fost și cel care i-a dat pontul asupra viitoarelor părți vătămate. În final, cei doi au reușit să inducă în eroare o singură persoană, care le-a dat 23.900 lei, alte trei părți vătămate dându-și seama la timp că era vorba doar despre o înșelăciune.

(…) condamnă inculpatul B. N. la o pedeapsă de 3 (trei) ani închisoare sub aspectul săvârșirii infracţiunii de înşelăciune (4 acte materiale). Constată că prin SP pronunțată de Judecătoria Piatra Neamț, definitivă prin neapelare, inculpatul a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 30 ani sub aspectul săvârșirii infracţiunii de înşelăciune, cu un rest de executat de 25 ani, 8 luni și 12 zile. (…) dispune ca restul neexecutat de 25 ani, 8 luni și 12 zile să se adauge la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare aplicată prin prezenta hotărâre, in final inculpatul urmând sa execute pedeapsa de 28 ani, 8 luni și 12 zile închisoare. Deduce din pedeapsa de 28 ani, 8 luni și 12 zile închisoare aplicate inculpatului, perioada în care acesta a fost reținut şi arestat, respectiv intervalul 2.12.2019 la zi. (…) condamnă inculpatul B. A.-M. la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare sub aspectul săvârșirii infracţiunii de complicitate la infracţiunea de inşelăciune, în regim de detenție. Admite pretențiile civile formulate în cauză. Obligă în solidar inculpaţii la plata către partea civilă C. O. a sumei de 23.900 lei reprezentând contravaloarea prejudiciului produs prin comiterea infracţiunii de înşelăciune”, se arată în hotărârea Judecătoriei Panciu, care a fost atacată deja cu apel de inculpatul care are de executat ani grei de închisoare.

De altfel, acesta este un obișnuit al penitenciarelor. Originar din Piatra Neamț, bărbatul de 43 de ani era în Penitenciarul Bacău, unde executa o pedeapsă de peste 28 ani, când s-a gândit că ar putea continua să facă bani prin inducerea în eroare a unor persoane. Așa că, prin intermediul unei cunoștințe, l-a abordat pe cel de-al doilea inculpat din dosar, care urma să identifice pe raza județului Vrancea posibile părți vătămate și să îi facă rost de adrese și numerele de telefon fix. Așa au intrat cei doi în legătură, iar în decembrie planul s-a concretizat, după cum se arată în motivarea hotărârii de condamnare, preluată de rolii.ro.

În data de 02.12.2019, orele 23.00, inculpatul A. A. a indus-o în eroare, prin metoda „accidentul”, pe persoana vătămată, C. C., pretinzând că este fiica sa, că a suferit un accident rutier grav în care a fost implicată împreună cu soțul ei și ca urmare acestui accident, i se vor amputa ambele picioare dacă nu ajunge de urgență în București, inducându-o în eroare că îi este necesară suma de 40.0001ei și determinându-o să îi dea suma de 23.900 lei, pe care i-a luat cu ajutorul inculpatului B. B.-M., pe care 1-a pus să se recomande ca fiind ambulanțierul trimis de doctorul cu care a vorbit la telefon; în data de 02.12.2019, orele 17.15 – 23.00, tot prin metoda „accidentul” a încercat să inducă în eroare pe: a) persoana vătămată D. D., să îi dea suma de 11.000 euro, pretinzând că este fiica ei, că a suferit un accident rutier în urma căruia i-au fost rupte ambele picioare și că trebuie suma de 11.000 euro pentru a putea fi transportată cu un elicopter până la București; b) persoana vătămată F. F., să îi dea suma de 20.000 euro, pretinzând că este fiul lui, S. C., că a avut un accident și a ajuns la Spitalul Focșani unde trebuie să fie operat în regim de urgență iar pentru această intervenție este nevoie de suma de 20.000 euro; c) persoana vătămată E. E., să îi dea suma de 80.000 lei, pretinzând că este nepotul acesteia F., că abia poate vorbi deoarece este grav rănit în urma unui accident, că are coloana vertebrală ruptă și are nevoie de 80.000 lei pe care să-i dea de urgență la spitalul Ploiești unde se află și că e posibil să fie transferat la Spitalul Floreasca din capitală cu un elicopter. S-a reținut și faptul că, în seara zilei de 02.12.2019, în jurul orelor 23.00, inculpatul B. B.- M. 1-a ajutat pe inculpatul A. A. să ia suma de 23.900 lei de la persoana vătămată C. C., după ce a indus-o în eroare, prin metoda „accidentul”, recomandându-se persoana la Casa de Asigurări pe care a trimis-o doctorul cu care a vorbit la telefon”, se arată în sursa citată. De menționat că ambii inculpați au recunoscut faptele pentru care au fost trimiși în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?