Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Militarul decedat la Tuzla, condus pe ultimul drum


Râuri de lacrimi au curs, ieri, la Focșani. Locotenent-comandorul Cătălin Vicențiu Antoche, decedat în tragedia aviatică de la Tuzla, a fost condus pe ultimul drum. Sute de oameni, rude, prieteni, cunoscuți sau necunoscuți, dar și colegi îmbrăcați în haine militare au asistat la slujba de pomenire, apoi l-au condus pe ultimul drum, spre Cimitirul Sudic.
De asemenea, au fost prezenți primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, viceprimarul Bogdan Matișan, vicepreședintele Consiliului Județean, Dragoș Bârlădeanu. În tot acest timp, sicriul în care se afla trupul neînsuflețit al locotenent-comandorului a fost străjuit de familie și de camarazii lui, care au stat de veghe la căpătâiul lui încă de miercuri. Cortegiul funerar a trecut prin fața casei părintești pentru ultima dată. Sfâșiați de durere, tatăl, sora, mama și soția lui Cătălin abia au mai avut lacrimi să plângă.
Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de patru preoți, printre care și protopopul Nicolae Cobzaru. „Cătălin a lăsat în urmă o mamă îndoliată, o familie îndurerată, o soție nemângâiată și un copil care probabil nu înțelege acum ce se întâmplă, pentru că încă îl mai așteaptă pe tăticu să vină din înaltul văzduhului să-l mângâie. Mai târziu va afla că tăticul a plecat pe un drum fără de întoarcere. Mă întreb ce cuvinte potrivite vor găsi cei din familie pentru a nu zdruncina întreaga ființă a copilului. Fiecărui copil la naștere i se întocmește un fel de carte, o carte a vieții, o carte care pentru unii are foarte multe pagini iar pentru unii mai puține. Cătălin a avut o carte a vieții sale doar cu 34 de pagini”, a spus protopopul Nicolae Cobzaru.
Colegii militarului, veniți de la baza Boboc, au spus despre acesta că era genul de om care găsea soluții pentru orice problemă. „Vrancea ar trebui să se mândrească cu un asemenea fiu. Era un camarad desăvârșit care de fiecare dată când cineva avea o problemă găsea soluții. A fost atât de îndrăgostit de profesia lui, încât a dus-o până la sacrificiul suprem”, a precizat unul dintre aceștia.
După ce familia a primit drapelul, sicriul cu trupul neînsuflețit al locotenent-comandorului Cătălin Vicențiu Antoche a fost coborât în groapă. Mama acestuia nu s-a putut dezlipi niciun moment de poza fiului său și îi spunea încontinuu că nu acolo este casa lui, mai ales că își pregătise acel loc de veci pentru ea.
După ce sicriul a fost coborât în groapă, militarii au tras trei salve de arme. Momentul i-a marcat pe toți cei prezenți.
Durere a fost ieri, și în alte orașe ale țării. 11 dintre cei 12 militari morți în tragedia aviatică de la Tuzla au fost înmormântați ieri, iar astăzi va fi înmormântat comandorul Nicolae Jianu, într-un cimitir din capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?