Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

VIDEO şi GALERIE FOTO: Tatăl rănit grav, fiul mort, într-un accident de circulaţie


  

 

   Un grav accident de circulație s-a produs pe DN 2 E85, în localitatea  Mărășești, ieri. Åžoferul unui autoturism Opel Corsa a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și s-a izbit violent de o dubă, care circula regulamentar din sens opus. Patru persoane au fost rănite. Una dintre acestea a murit.

   Patru persoane au ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Focșani, ieri, în urma unui accident de circulație produs pe DN 2 E85, în localitatea Mărășești. Una dintre victime, respectiv un tânăr de 24 de ani, din Valea Sării, a murit în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean, iar tatăl său este în stare gravă. Alte două femei au suferit răni ușoare. Evenimentul rutier s-a produs în jurul orei 13.45. Din primele cercetări, s-a stabilit că șoferul unui autoturism Opel Corsa, Åžtefan Rusu, din Valea Sării, în timp ce se deplasa pe direcția Adjud – Focșani, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și s-a izbit violent de o dubiță, înmatriculată în județul Suceava, care era condusă de Marcel Guță. În urma impactului violent, ambele mașini au fost avariate, iar bagajele din dubă s-au împrăștiat prin șanț.
   Un alt șofer, care a reușit să evite impactul cu mașina care a intrat pe contrasens, ne-a spus că persoana din dreapta conducătorului Opelului, respectiv fiul șoferului, Andrei Marius Rusu, era incon-știentă și îi curgea sânge din gură. „Era cât pe ce să intre în mine. Nu știam unde să mă mai dau. Opelul a intrat pe contrasens, o fi adormit la volan sau poate a vrut să depășească, nu știu exact, și a intrat în coliziune cu duba. Am sunat repede la 112 și m-am dus la ei să văd ce au. Cel din dreapta era inconștient, avea sânge la gură, iar șoferul avea un picior rupt, din ce am văzut eu. I-am desfăcut centura, am vorbit cu el, era conștient”, a precizat conducătorul auto.

Scoși dintre fiare de pompieri
 
   Cei doi răniți grav, tată și fiu, din Valea Sării, nu au putut fi scoși din mașina făcută praf decât de pompierii de la Descarcerare. „S-au deplasat la fața locului două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD și șase subofițeri. La sosirea forțelor de intervenție, s-a constatat că două persoane erau încarcerate în autoturismul înmatriculat în județul Vrancea, pompierii militari acționând cu accesoriile din dotarea autospecialei pentru scoaterea unui bărbat, în vârstă de 53 ani, șoferul autovehiculului, și a unui tânăr, în vârstă de 24 ani, pasager pe locul din dreapta, aceștia rămânând blocați între bord și scaune. De asemenea, în autoutilitara înmatriculată în județul Suceava erau două persoane rănite”, a declarat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU.
   Paramedicii SMURD au preluat o femeie, în vârstă de 47 ani, care era conștientă și prezenta politraumatisme și plăgi deschise.
   După ce i-au acordat primul ajutor calificat, rănita a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Focșani. La aceeași unitate spitalicească au fost transportați, de echipajele SAJ, șoferul Opelului, fiul său și încă o femeie ce se afla în autoutilitară.

Åžoferul dubiței nu-și explică ce s-a întâmplat

   Åžoferul dubiței implicate în accident, Marcel Guță, nu-și închipuie ce s-a întâmplat cu șoferul din Valea Sării. „Opelul venea dinspre Adjud, era singura mașină de pe banda cealaltă. Nu-mi explic cum, dar a luat-o pe contrasens. Am încercat să evit, am claxonat, dar degeaba. Nu am avut ce să fac ca să evit. În mașină la mine erau patru persoane, două femei au fost rănite, dar nu grav. Ceilalți nu au pățit nimic. Veneam de la București și mergeam la Suceava. Mașina este încărcată cu bagaje”, a declarat Marcel Guță.
   Polițiștii au întocmit un dosar penal și încearcă să afle care a fost cauza exactă care a dus la producerea accidentului. În acest moment, un singur lucru este clar, acela că autoturismul Opel a pătruns pe contrasens. „Coliziunea s-a produs între un autoturism Opel și o dubă. În urma accidentului, a rezultat rănirea a patru persoane. Din primele verificări, a reieșit că șoferul autoturismului marca Opel a pătruns pe contrasens. Urmează să stabilim și care a fost cauza. S-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală gravă din culpă”, a precizat inspectorul Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea. Traficul rutier pe E85 a fost întrerupt pe durata cercetării la fața locului. Åžoferii nu au fost nevoiți să stea la cozi interminabile, ei putându-și continua deplasarea pe un drum lateral.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?