Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Victor Roman: „Guvernul Ponta asigură facilităţi fiscale firmelor care angajează şomeri“


   Încă un proiect din perioada de campanie electorală a devenit realitate. De  această dată este vorba despre facilitățile acordate de stat firmelor care angajează șomeri, spune deputatul vrâncean Victor Roman. „Vrâncenii trebuie să știe că  primul ministru al României, Victor Ponta, se ține de cuvânt și Guvernul pe care îl conduce este consecvent promisiunilor din campania electorală. Pentru a pune în practică politicile sociale este nevoie de bani. Ca bugetul statului să poată finanța aceste politici trebuie ca firmele private să funcționeze bine și să fie susținute. O mare problemă cauzată de politicile anti-sociale ale guvernării Boc-Bă-sescu-Udrea a fost creșterea șomajului la un nivel nemaiîntâlnit. Din acest motiv, Partidul Social Democrat și partenerii de guvernare au decis ca firmele care angajează șomeri să beneficieze de facilități fiscale. Mai precis, firmele care angajează șomeri cu vârsta mai mică de 25 de ani și peste 55 de ani nu vor mai fi obligate să achite contribuțiile sociale pentru primul an de angajare, dacă acestea vor menține locurile create cel puțin un an după anul în care statul a plătit contribuțiile de asigurări sociale pentru angajați”, a spus deputatul.
   Măsura a fost primită foarte bine de angajatorii sufocați de fiscalitatea creată de guvernarea portocalie, care a pus pe spatele firmelor taxe și impozite, astfel încât au fost închise zeci de mii de firme, văduvind bugetul statului de miliarde de lei și trimițând în șomaj mii de tineri. „Nu facem decât să reparăm ce a distrus guvernarea portocalie, care a mărit TVA-ul, a crescut impozitele și sufocat micii producători. Prin fixarea plății TVA-ului la încasarea facturii, simplificarea fiscalității, acordarea anumitor facilități fiscale și stimularea investițiilor, Guvernul Ponta încearcă să repună pe picioare economia, să creeze locuri de muncă și să asi-gure fondurile necesare implementării politicilor sociale”, a afirmat deputatul social democrat.
   Victor Roman a arătat că nu este ușor ca actuala guvernare să refacă ce au distrus Boc-Băsescu-Udrea în 4 ani de guvernare, dar a adăugat că cel mai important lucru este că „cetățenii sunt alături de noi, categoriile sociale defavorizate de fosta guvernare văd că le-au fost crescute pensiile și indemnizațiile, iar oamenii de afaceri au recăpătat curaj și au reînceput să investească”. „Toate semnalele sunt pozitive, numai presa mincinoasă plătită de unii ajunși în Parlamentul României de pe locul 3 sau 4 continuă să mintă, cum este și cazul unui deputat vrâncean portocaliu, care a venit în Adjud doar în campania electorală și acum trimite din București articole la un ziar local, pentru a minți adjudenii. Numai că adjudenii sunt mai deștepți decât acest politician și nu mai pot fi înșelați cu găleți portocalii sau verzi ori cu vorbe goale”, a adăugat parlamentarul.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?