Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Trei familii din Cocoşari vor fi strămutate


   Trei familii din satul Cocoșari, Gura Caliței, vor fi strămutate din casele unde au locuit zeci de ani din cauza alunecărilor de teren care le-au avariat locuințele. Mutarea în altă localitate îi neliniștește pe oameni, care se agață cu încrâncenare de orice speranță pentru a rămâne în gospodăria unde și-au trăit viața. „Este o încrâncenare justificată a oamenilor de a construi doar acolo. E foarte greu să îi muți. Åži bunicii mei au fost într-o situație similară când s-au mutat de acolo la Urechești. Îmi amintesc cum bunica mea dispărea și se ducea acolo, în locul unde a copilărit și a trăit 70 de ani. E complicat psihologic”, a recunoscut prefectul Cătălin Popescu, care s-a întâlnit ieri cu familiile ce urmează să fie strămutate.
   Acestea ar urma să fie mutate pe terenuri din comuna Dumbrăveni, lângă spital. Este un teren a cărui destinație a fost stabilită prin hotărâre de guvern și care nu poate fi modificată de autoritățile locale. Cătălin Popescu a explicat că viața celor trei familii este pusă în pericol de alunecările de teren care le-au avariat locuințele. Pentru ca strămutarea să fie efectuată mai repede, celor trei familii li s-au oferit chiar module în care să se mute temporar până la ridicarea unor case noi.
   Până la mutarea familiilor, la Guvern a fost trimis proiectul de Hotărâre de Guvern pentru alocarea de sume destinate reparării drumului județean 204P.
   Potrivit unui prim studiu realizat de specialiștii Consiliului Județean, este vorba de lucrări estimate la 1,4 milioane lei. iar drumul trebuie refăcut pentru că asigură accesul către circa 200 de gospodării. Însă costurile finale sunt mai mari pentru că trebuie făcute lucrări de regularizare a pârâului Rășcuța, pe care oamenii îl văd doar în timpul ploilor, și de consolidare a versanților. „Nu ne putem permite să declarăm zona sinistrată. Consiliul Județean intervine, are utilaje în zonă”, a precizat prefectul Cătălin Popescu.
   Lucrările de deviere a drumului județean în porțiunea alunecărilor de teren vor fi realizate pe terenul proprietarilor persoane fizice. Acestea și-au dat acordul, ieri, și urmează să încheie acte notariale pentru ca operațiunea să fie legală.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?