Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Michelle Obama şi Beyonce, pe lista celebrităţilor ale căror date financiare au fost piratate online


   Pirații cibernetici au anunțat, marți, că au postat pe un site datele financiare personale ale primei doamne a Americii, Michelle Obama, ale unor personalități politice, printre care vicepreședintele american Joe Biden, dar și ale altor vedete precum Beyonce, Jay-Z, Mel Gibson și Donald Trump. Contactate de AFP, Casa Albă și Serviciile secrete americane au spus că nu doresc să comenteze aceste informații.
   Pe pagina sa principală, acel site afirmă că a publicat „dosare secrete”, a căror autenticitate nu a fost deocamdată confirmată, despre o serie de personalități de prim rang din Statele Unite. Numele domeniului său (.su) face referire la acela care era desemnat pentru fosta Uniune Sovietică. Rubrica destinată primei doamne a Americii este una dintre cele mai voluminoase. Site-ul publică ceea ce pare să fie numărul său de securitate socială – o informație personală extrem de sensibilă în Statele Unite -, numerele sale de telefon mobil și trimite cititorii spre istoricul creditelor bancare ale doamnei Obama, recenzate de societatea TransUnion.
   Contactată de AFP, nici compania TransUnion nu a dorit să comenteze aceste informații. Site-ul publică totodată ceea ce pare să fie date confidențiale ale ministrului Justiției american, Eric Holden, fostului Secretar de Stat, Hillary Clinton și directorului FBI, Robert Mueller. Actorii Mel Gibson și Arnold Schewarzenegger, dar și starleta Paris Hilton apar și ei pe lista presupuselor victime ale acestui atac cibernetic. TMZ.com afirmă că pe această listă se mai găsesc Beyonce, Jay-Z, Britney Spears, Donald Trump și Kim Kardashian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?