Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Arest prelungit pentru scandalagiii de la Nereju


   Magistrații Tribunalului Vrancea au prelungit cu încă o lună mandatele de arestare preventivă emise pe numele „haiducilor” din Nereju, implicați într-un scandal cu furci și topoare. „Admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive luată față de inculpații Poroșnicu Petrache, Vulcan Paul Oliviu și Enache Gheorghe, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. (…) dispune prelungirea măsurii arestării preventive luată față de inculpații Poroșnicu Petrache, Vulcan Paul Oliviu și Enache Gheorghe pe o durată de câte 30 de zile, începând cu data de 12.03.2013 și până la data de 10.04.2013”, se arată în hotărârea pronunțată de judecători.
   La același termen, apărătorul celor trei bărbați a invocat excepția nulității absolute a propunerii de prelungire a arestului, care a fost respinsă ca neîntemeiată. Inculpații pot ataca hotărârea cu recurs.
În același dosar, pe numele lui Gheorghe Poroșnicu a fost emis mandat de arestare în lipsă. El este acuzat de tentativă la omor deosebit de grav. Gheorghe Enache este cercetat penal pentru tentativă la omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire și amenințare. Ultimele trei infracțiuni au fost reținute și în sarcina lui Petrache Poroșnicu și Paul Vulcan.
   Faptele datează din 9 ianuarie, când cei patru au avut o altercație cu membrii unei familii din Nereju, pe care i-au lovit cu furci și topoare chiar în fața polițiștilor. Scandalul a continuat și după ce victimele au ajuns la dispensarul din localitate. Enache și Vulcan se pregăteau să plece din țară chiar înainte ca pe numele acestora să fie emise ordonanțe de reținere, iar Petrache Poroșnicu a fost găsit în Râmnicu Sărat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?