Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Senatorul Petru Filip s-a întâlnit cu ambasadorul Germaniei


   Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, senatorul PSD  de Vrancea Petru Filip, s-a întâlnit, miercuri, cu Excelența Sa Andreas von Mettenheim, ambasadorul Republicii Federale Germania la București. Discuțiile au vizat, în principal, cooperarea bilaterală româno-germană în domeniul economic, al educației, precum și la nivel parlamentar, fiind menționat rolul pe care diplomația parlamentară îl are în dezvoltarea acestor relații.
   Referindu-se la intenția de regândire a structurii administrative la nivel local, partea română a menționat faptul că un dialog cu parlamentarii germani pe această temă ar fi foarte util, în special în ceea ce privește distribuția competențelor la nivel local. Senatorul Petru Filip a reafirmat interesul țării noastre pentru implementarea, la nivel european, a Strategiei Dunării, pentru dezvoltarea transportului naval pe Dunăre, ca o componentă foarte importantă a Strategiei, în paralel cu realizarea conexiunii Rin-Dunăre și cu dezvoltarea Portului Constanța, ca punte de legătură spre Asia.
   Referitor la aderarea României la Spațiul Schengen, ambasadorul Andreas von Mettenheim a explicat că mai este nevoie de ceva timp pentru ca cetățenii germani să aibă întreaga încredere în privința controlului frontierelor și că „este bine ca factorii politici să nu ridice nivelul de așteptare în acest sens”. Potrivit ambasadorului, un lucru mult mai important pentru România și pentru relațiile dintre cele două țări este acela de a acționa ca parteneri în cadrul UE, de a fi competitivi în plan economic și de a dezvolta, în continuare, relațiile bilaterale.  Este, de asemenea, foarte important faptul că Germania a rezolvat în mare măsură problema liberei circulații a cetățenilor români pe teritoriul său și nu există obiecții pentru eliminarea tuturor restricțiilor, începând cu 1 ianuarie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?