Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Pompierii vor interveni mai rapid! ISU Vrancea va avea puncte de lucru la Dumbrăveni și Tulnici

Autoritățile locale din Dumbrăveni vor construi un punct de lucru ISU în localitate. În acest sens, a fost scos la licitație pe SEAP un proiect care vizează demolarea unor anexe și construirea unor garaje autospeciale pentru mașinile de pompieri. Tot în cadrul acestui proiect va fi chimbată destinația unei clădiri din locuință în spații social administrative. Valoarea estimată a investiției este de 750 de mii de lei. „În urma discuțiilor purtate cu conducerea ISU Vrancea, am stabilit că în momentul în care clădirea va fi optimizată pentru această activitate, va fi adusă o mașină de pompieri și personalul de deservire, urmând ca anul viitor să mai fie adusă o mașină de pompieri, o ambulanță și o mașină folosită la descarcerări. Stația de pompieri de la Dumbrăveni va deservi zona de sud a județului“, a declarat primarul comunei Dumbrăveni, Valentin Tîlvăr.

Un alt punct de intervenție va fi construit la Tulnici. „Unul din principalele criterii de performanță aflate permanent în analiza I.S.U. Vrancea este reprezentat de diminuarea timpului de răspuns în situații de urgență. În acest sens, cu sprijinul autorităților locale s-a reușit în ultimii ani operaționalizarea a trei puncte de lucru la Soveja, Năruja, respectiv Vulturu. Totodată, pentru optimizarea timpului de răspuns în zona de sud și de vest a județului Vrancea, au fost întreprinse demersurile necesare împreună cu autoritățile publice locale Dumbrăveni și Tulnici pentru operaționalizarea a încă două puncte de lucru, urmând ca la finalizarea lucrărilor privind amenajarea acestora să fie încadrate cu tehnică și personal din cadrul ISU Vrancea“, a declarat plutonier adjutant șef Florin Olaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Activitatea de extindere a punctelor de intervenție ale ISU Vrancea a demarat în 2017, când secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a inaugurat punctul de lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Anghel Saligny al județului Vrancea, la Năruja. ISU Vrancea dispune acum de o clădire destinată garării autospecialelor de intervenție, precum și spații de odihnă și hrănire a personalului, dotate complet cu mobilier, aparatură electrocasnică și alte bunuri materiale necesare pentru derularea în condiții optime a activităților specifice. Prin înființarea acestui punct de lucru s-a urmărit realizarea unei repartiții judicioase a forțelor și mijloacelor în plan teritorial, pe principiul asigurării unui timp de răspuns cât mai mic, reducerea pierderilor de vieți omenești, a pagubelor materiale și a efectelor negative asupra mediului.

În iulie 2019, Inspectoratul pe Situații de Urgență Vrancea „Anghel Saligny“ a inaugurat Punctul de Lucru Boțârlău-Vulturu. La eveniment a fost prezent și  Raed Arafat. Centrul Local pentru Situații de Urgență Vulturu este formată dintr-un garaj și un etaj prevăzut cu două dormitoare, bucătărie, baie și acces direct la echipamentul de inteervenție. Pompierii de la punctul de lucru Vulturu intervin în 16 localități ce aparțin comunelor Vulturu, Răstoaca, Suuraia, Nănești și Măicănești, acestea având o populație de 19.350 locuitori, 7.810 gospodării cu 10.064 locuințe și o suprafață de aproximativ 388 kilometri pătrați. Timpul de răspuns în localitățile din sudul județului se reduce cu aproape 25 de minute.

În prezent, șapte subunități aparținând I.S.U. Vrancea asigură intervenția în situații de urgență. Este vorba de Detașamentul de pompieri Focșani, Secția de pompieri Adjud, Stația de pompieri Panciu, Stația de pompieri Vidra și punctele de lucru Soveja, Năruja și Vulturu. De la începutul anului până în prezent, structurile de intervenție ale I.S.U. Vrancea au intervenit pentru stingerea a 567 incendii, din care 312 de vegetație uscată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?