Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Masca de protecție va fi obligatorie în zona școlilor din Vrancea

Masca de protecție va fi obligatorie, de mâine, pe o distanță de 50 metri în jurul unităților de învățământ din Vrancea, în intervalul orar 7-20. Hotărârea a fost adoptată, astăzi, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea. „Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în zona adiacentă unităților de învățământ pe o distanță de 50 m față de căile de acces către acestea”, se arată în hotărârea CJSU. Aceasta a fost adoptată în urma propunerii formulate de DSP Vrancea „luând în considerea probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective, unde au fost constatate dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară”.

Membrii CJSU au menţinut și obligativitatea purtării măştii în următoarele spații publice: piețele agro-alimentare – interval orar 7.00 – 19.00, oboare, târguri, talciocuri – interval orar 6.00 – 19.00, piețe, piațete, grădini publice, parcuri, zone de agrement – interval orar 8.00 – 23.00, stații de așteptare pentru transportul comun, stații CFR, peroane, autogări, parcări magazine, spații comerciale, supermarket-uri – interval orar 0.00 – 24.00, zona adiacentă pe o distanță de 50 m față de căile de acces în incinta unităților de învățământ – interval orar 7.00 – 20.00, curți ale lăcașurilor de cult – 7.30 – 13.00, procesiuni religioase (înmormântări, pelerinaje, alte activități religioase) – interval orar 0.00 – 24.00.
Hotărârea menționează că administratorii sau proprietarii spațiilor publice deschise vor trebui să afișeze la loc vizibil informațiile privind obligativitatea purtării măștii de protecție.
Totodată, a fost adoptat un Plan de măsuri/acțiuni pentru creșterea capacității de gestionare a crizei generate de pandemia de COVID-19, la nivelul județului Vrancea, dus la îndeplinire, conform unui grafic bine stabilit, de către Instituția Prefectului, Direcția de Sănătate Publică Vrancea, primarii localităților în calitate de președinți ai CLSU, Grupul de suport informațional – decizional și Inspectoratul de Poliție Vrancea, după cum se arată într-o postare a DSP Vrancea.

Hotărârea integrală a CJSU poate fi accesată AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?