Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Incendii provocate de coşuri de fum deteriorate


   Două case au fost cuprinse de flăcări, joi dimineață. Prima intervenție a fost la ora 1.00, în satul Ciușlea, comuna Garoafa. Locuința afectată de incendiu îi aparține lui Gicu D.. La fața locului a ajuns un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Pompierii au acționat împreună cu voluntarii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Garoafa. Focul a fost stins destul de repede, astfel încât nu a ars decât acoperișul casei, pe o suprafață de 10 metri pătrați.
   La ora 4.00 s-a anunțat izbucnirea unui incendiu la gospodăria Corneliei S., din satul Bătinești, comuna Å¢ifești. Pompierii militari au acționat în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. Flăcările au mistuit acoperișul, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de 50 de metri pătrați.
   În ambele situații, coșurile de evacuare a fumului deteriorate au stat la baza producerii incendiilor. „Pentru a nu se confrunta cu situații similare, reamintim cetățenilor că burlanele și coșurile de evacuare a fumului trebuie periodic verificate, curățate și reparate de către personal specializat. Se interzice folosirea improvizațiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu lungime mare și, respectiv, coturi multe montate pe lângă și pe pereții combustibili, în apropierea materialelor ori a altor obiecte de uz casnic”, a transmis locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?