Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Retrocedările de la Mera sunt blocate


   Retrocedările din comuna Mera sunt blocate până la finalizarea urmăririi penale împotriva mai multor locuitori care au primit pădure în ultimii ani. Chiar dacă ar vrea să continue restituirile de teren, Comisia județeană de fond funciar nu poate face acest lucru deoarece nu are dosarele depuse de cetățeni. „Nu mai avem dosare, sunt la DNA, la Poliție, la Tribunal. Trebuie să așteptăm până când DNA închide dosarele de urmărire penală”, a afirmat prefectul Cătălin Popescu.
   Reprezentantul Guvernului a declarat că mai există un grup de circa 20 de locuitori ai comunei care țin sub presiune Comisia județeană însă o decizie a Judecătoriei Focșani hotărăște suspendarea retrocedărilor până la finalizarea urmăririi penale. „20 dintre mereni au dat în judecată Comisia județeană ca să ne oblige să-i punem în posesie, iar instanța nu a fost de acord cu cererea lor”, a precizat prefectul.
   Acesta a explicat că situația de la Mera este una specială deoarece primarul este bolnav, nu a fost ales un viceprimar, iar secretarul are atribuții limitate în semnarea documentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?