Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Site-urile realizate de olimpici pentru Guvern sunt funcţionale şi pot fi accesate


   Elevii și tinerii vor fi implicați în proiecte de tipul celui care s-a desfășurat la Guvern sâmbătă și duminică, Hackathon, care să asigure o mai bună comunicare a diferitelor instituții publice, a declarat ministerul Educației, Remus Pricopie. „Cele două zile au trecut, cei 26 de elevi au lucrat și astăzi (duminică-n.r.), ne-au prezentat produsul muncii lor, respectiv cele cinci site-uri. Unele dintre ele sunt și în versiunea android. Cele cinci site-uri care practic de duminică vor fi funcționale, trebuie să fie încărcate cu informații. În felul acesta se asigură o mai bună comunicare a Guvernului, a diferitelor instituții publice. Proiectul se încheie astăzi, dar colaborarea cu acești elevi și cu alți elevi din țară va continua. Vrem să implicăm și tinerii și elevii din țară în diverse proiecte și în felul acesta să dezvoltăm mai departe platformele”, a declarat ministrul, cu ocazia festivității de premiere a tinerilor implicați în proiectul Hackathon.
   La rândul său, secretarul de stat în cadrul Cancelariei premierului, Radu Puchiu, a spus că site-urile au fost realizat sâmbătă și duminică în mai puțin de 14 ore de muncă, precizând că acestea pot fi accesate pe site-ul online.gov.ro. „Am avut o plăcere deosebită să lucrăm împreună alături de tineri minunați și foarte bine pregătiți. Începând din seara aceasta le punem la dispoziție și pot fi accesate de pe site-ul online.gov.ro. Proiectele vor trebui rafinate și vor intra într-o fază de teste și la noi”, a spus Puchiu.
   Cele cinci site-uri realizate de elevi sunt:  buget.gov.ro cu datele privind bugetul de stat și vizualizarea lor într-o formă ușor de înțeles, angajati.gov.ro cu datele privind angajații din administrația publică, posturi.gov.ro – datele privind posturile vacante scoase la concurs în administrația publică, petitii.gov.ro – inițiativele cetățenilor, pe domenii de interes, data.gov.ro – va ușura accesul publicului la datele incluse în platformele realizate de elevii olimpici bucureștenicare învață în trei licee.
   Pentru tinerii din proiectul Hackathon realizarea site-urilor pentru Guvern a fost o provocare, și și-ar dori să aibă „cât mai multe provocări”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?