Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Tichete cadou pentru profesoare


   Liderii Sindicatului Liber din Învățământ (SLI) Vrancea s-au întâlnit, ieri, pentru a discuta despre stadiul proceselor pe care instituția le are pe rolul diferitelor instanțe, acordarea tichetelor de masă doamnelor profesoare și educatoare, organizarea de cursuri de formare profesională, stadiul lucrărilor la casa de vacanță a sindicatului de la Soveja și contractarea de bilete de odihnă la preț redus pentru membrii de sindicat. Potrivit secretarului executiv al SLI, Valentin Dogaru, ieri au fost distribuite tichetele cadou, în valoare de 30 de lei fiecare, care vor ajunge la toate doamnele și domnișoarele din învățământ membre de sindicat. Este vorba de aproximativ 3.200 persoane, suma alocată ridicându-se la 100 de mii de lei.
   De anul viitor, metoda de acordare a tichetelor cadou va fi schimbată. „Banii provin din fondurile sindicatului. Ne-am gândit ca de anul viitor să nu mai acordăm tichetele cadou de 8 Martie, când primeau doar doamnele, și de Ziua Învățătorului, când primeau toți membrii, ci să le dăm de Paște și Crăciun și să primească toată lumea. Atât doamnele cât și domnii plătesc aceeași contribuție la sindicat și nu vrem să existe discriminare. A fost aprobat și bugetul pentru anul 2013, prognoza fiind de 700 de mii de lei, aceasta fiind cotizația celor peste 4 mii de membri de sindicat. Cât privește biletele de tratament, nu mai primim de la Minister de vreo doi ani. Ne-am implicat în această problemă și la solicitarea colegilor noștri, vom contracta bilete în stațiunile dorite de aceștia, cu o reducere de aproximativ 25 la sută. Este convenabil”, a spus Valentin Dogaru.
   Potrivit secretarului executiv al SLI, anul acesta cadrele didactice vor primi un spor la salariu de 10 la sută, în baza Legii 221 din 2008. În urmă cu 5 ani, salariile profesorilor au fost majorate, dar premierul de la acea dată a amânat acordarea sumelor, care acum sunt achitate eșalonat. Potrivit legii, anul viitor, dascălii vor primi în plus 25 la sută. De asemenea, SLI a câștigat în instanță acordarea celui de-al 13-lea salariu aferent anului 2010, iar în ceea ce privește acordarea sumei de 100 de euro pentru materiale didactice, procesul nu este finalizat încă, fiind în recurs la Curtea de Apel Galați.
   În altă ordine de idei, SLI s-a implicat și în organizarea de cursuri de formare continuă a profesorilor. La SLI au ajuns atestatele cadrelor didactice care au participat la cursul de formare în resurse umane formator și mentor. Distribuirea celor 350 de atestate va începe săptămâna viitoare. Astăzi, mai multe cadre didactice vor participa la un alt curs de formatori, ce va avea loc la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, la care vor participa 30 de membri de sindicat. „Intenția noastră este să organizăm și cursuri pentru manageri (directori-n.r.), pentru manageri de proiect sau educația părinților, fiecare având câte 25 de credite. De asemenea, vrem să organizăm cursuri pentru asigurarea internă a calității. Este vorba de monitorizare internă, dar și externă, o comisie mai dificilă și fiecare trebuie să știe ce are de făcut. Vara trecută am organizat două cursuri pe această temă cu fonduri europene, dar acum vrem să le organizăm din nou, cu fonduri de la sindicat”, a adăugat Valentin Dogaru.
   Cât privește casa de vacanță a SLI de la Soveja, aceasta ar putea fi inaugurată în toamnă. Tâmplăria exterioară a fost montată, lucrarea fiind executată „cu simț de răspundere”. Mai rămân de executat instalațiile interioare și finisajele. „Trebuie să mai cheltuim 4 miliarde de lei vechi cel puțin, căci imobilul este destul de mare, are 36 de camere și o sală de conferințe. Lucrările trebuie făcute de calitate, căci sunt plătite cu banii oamenilor. Preconizăm că în toamnă vom da în folosință parterul și etajul I. Nu cred că vom avea bani și pentru etajul II”, a adăugat Dogaru. Lucrările au început în anul 2008.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?