Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Ponta: ANAF rămâne la Finanţe. Eu voi coordona activitatea de combatere a evaziunii


   Premierul Victor Ponta a declarat că ANAF va rămâne la Ministerul de Finanțe. „ANAF e la Ministerul de Finanțe. Nu pleacă în altă parte. Facem o altă structură din cadrul ANAF, cum de altfel v-a spus și domnul Chițoiu de fiecare dată, în sensul în care Garda Financiară, Controlul vamal, celelalte, să fie unite într-o direcție antifraudă care să nu mai aibă ca obiect verificarea tuturor firmelor mici, buticuri și firme care își plătesc taxe și să se ducă, așa cum e în țările din Occident, exact pe zonele de evaziune fiscală, deci să fie mult mai eficientă în combaterea evaziunii”, a spus Ponta.
   El a precizat că, în calitate de premier, are posibilitatea să coordoneze nu doar activitatea de combatere a evaziunii fiscale prin ANAF, ci și prin celelalte instituții. „Prim-ministrul are ca atribuții și posibilitatea să coordoneze nu doar activitatea de combatere a evaziunii fiscale prin ANAF, ANAF fiind la Finanțe, dar și coordonarea cu celelalte instituții, fie că e vorba de Poliție, de serviciile de informații, care sprijină combaterea evaziunii fiscale, pentru că e foarte important să ai informații și de la DGIPI și de la SRI și de la SIE când e vorba de spălare de bani și evaziune fiscală trasnfrontalieră. Acest lucru nu-l poate face șeful ANAF, ci pot să-l fac doar eu, pentru că am această autoritate de a coordona și de a cere informații de la toate instituțiile”, a spus Ponta.
   El a arătat că așteaptă de la ministrul de Finanțe, Daniel Chițoiu, propunerile în sensul conturării acestei structuri, arătând că multe dintre idei îi sunt deja cunoscute și este de acord cu ele.
Săptămâna trecută, Ponta a afirmat că ANAF, Garda Financiară și Direcția de Control Vamal vor fi reorganizate într-o Direcție Antifraudă, care se va ocupa țintit de combaterea evaziunii fiscale la accize, legume-fructe și alte produse, nu de „buticul din colț”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?