Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Proiect de sistematizare a circulaţiei la Odobeşti


   Traficul din centrul orașului Odobești va fi fluidizat. Circulația în cel mai important nod rutier din localitate, respectiv intersecția străzilor Libertății cu Åžtefan cel Mare va fi regularizată prin construcția unui sens giratoriu. „Intrarea în ultima etapă a lucrărilor de aducțiune apă și gaze naturale ne-a permis demararea proiectului de sistematizare a circulației în centrul localității. După analizarea celor mai bune soluții s-a ajuns la concluzia că amenajarea unui giratoriu în intersecția fostelor străzi Carol cu Ferdinand, astăzi Libertății cu Åžtefan cel Mare, este soluția care permite în același timp fluidizarea circulației și se încadrează cel mai bine în această zonă, ținând cont că ne aflăm la doi pași de Centrul Civic”, a declarat primarul Daniel Nicolaș.
   Realizarea sensului giratoriu este o parte a unui proiect complex de modernizare a circulației în oraș, care mai cuprinde reabilitarea trotuarelor prin montarea de pavimente din zona centrală până la Stațiunea de Cercetări Viticole. „Fiind în punctul central al orașului și în proximitatea Parcului din Centrul Civic, în giratoriu vor fi montate un sistem de monitorizare a traficului și un indicator de temperatură. Acest proiect este finanțat din sumele alocate de Consiliul Județean Vrancea pentru dezvoltarea infrastructurii”, ne-a mai spus edilul odobeștean.
   Pentru cei care nu cunosc Odobeștiul facem precizarea că în această intersecție în formă de „T”, DN 2 D care vine de la Focșani se bifurcă la dreapta spre Jariștea-Bolotești, iar la stânga spre Broșteni și Vârteșcoiu. „Încă o dată le mulțumesc cetățenilor din Odobești pentru răbdarea și înțelegerea de care dau dovadă în acest moment când în localitate se desfășoară cele mai complexe lucrări de modernizare a infrastructurii. Sperăm că până la sfârșitul acestui an vom încheia partea grea a acestor proiecte de infrastructură și vom trece la asfaltarea străzilor”, a încheiat primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?