Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Spitalul din Odobeşti VA FI REDESCHIS


   După aproximativ doi ani de la închiderea de către foștii guvernanți pedeliști, timp în care a stat în conservare, spitalul din Odobești va fi redeschis. Va deveni Secție Exterioară a Spitalului Județean de Urgență Focșani, în perioada următoare urmând să se decidă ce servicii medicale vor fi furnizate.

   Spitalul din Odobești va fi redeschis. Acesta va deveni Secție Exterioară a Spitalului Județean de Urgență Focșani. Ieri, în cadrul întrunirii Consiliului Local, a fost emisă o hotărâre prin care fostele pavilioane care compun spitalul din Odobești au trecut în administrarea Spitalului Județean din Focșani. „În urma unei solicitări a Spitalului Județean de Urgență Focșani, care în cadrul Consiliului de Administrație a analizat mutarea unor secții din cadrul Spitalului într-o altă locație din cauza condițiilor nu tocmai bune în care își desfășoară activitatea, s-a solicitat Consiliului Local Odobești darea în administrarea Spitalului Județean a clădirilor Spitalului Odobești în vederea înființării unor secții exterioare ale Spitalului Județean. În acest sens a fost emisă o hotărâre de Consiliu Local cu rezerva că orice secție care se va deschide la Odobești va avea nevoie de avizul Consiliului Local”,  ne-a declarat edilul orașului Odobești, Daniel Nicolaș.
   Mai mult, primarul Nicolaș spune că pavilioanele, aparatura medicală și mobilierul din cadrul fostului spital din localitate sunt în perfectă stare de funcționare. „La Odobești avem trei pavilioane care conțin o secție de Psihiatrie, Interne, Pediatrie, laborator de analize medicale și un laborator de imagistică. Toate sunt în perfectă stare de funcționare. De când spitalul a fost închis, toate au intrat în conservare, fiind făcut un inventar amănunțit pe fiecare secție”, a mai adăugat primarul Nicolaș.
   Conducerea Spitalului Județean ne-a precizat că, momentan, nu se știe ce servicii medicale vor fi prestate în cadrul secțiilor exterioare care vor fi înființate la Odobești. În perioada următoare, vor fi făcute demersurile necesare pentru ca Ministerul Sănătății să avizeze luarea în administrare a pavi-lioanelor de la Odobești. „Urmează să vedem care sunt pavilioanele de care dispune Spitalul din Odobești și așteptăm comunicarea hotărârii pentru a se începe procedura de preluare. Vom întocmi o documentație cu care mă voi duce la Ministerul Sănătății pentru a obține avizul preluării acestor pavilioane. Ulterior, se va constitui o comisie de specialitate care se va deplasa acolo pentru a vedea ce servicii medicale pot fi furnizate. De asemenea, în cadrul unei întruniri a Comitetului Director și a Consiliului de Administrație se va analiza ce servicii medicale pot fi furnizate în cadrul acelor pavilioane. Îi voi ruga pe cei de la DSP să ne sprijine cu obținerea autorizației pentru acele pavilioane”, ne-a declarat managerul Spitalului Județean, Constantin Mîndrilă.

Spital modern, închis de pedeliști

   Spitalul din Odobești a fost închis în urmă cu aproximativ doi ani de către fostul Guvern pedelist condus de Emil Boc. Pe aparatura medicală în valoare de sute de mii de lei s-a așternut praful, cât și pe mobilierul modern. Cu ceva timp înainte ca unitatea să fie închisă de pedeliști, autoritățile locale au renovat mai multe secții, condițiile fiind mult mai bune față de cele pe care le oferă alte spitale din județ. Anual, peste 4.000 de persoane erau tratate în acest spital, plus alte câteva mii care primeau îngrijiri la camera de gardă. Spitalul din Odobești deservea unei populații de peste 35 de mii de suflete. Dar toate aceste lucruri nu au contat pentru pedeliști. Fără motiv și scrupule, pedeliștilor nu le-a păsat de sănătatea a zeci de mii de suflete. Deși, de la închiderea spitalului, autoritățile locale din Odobești au primit numeroase oferte de la spitalele din județ pentru preluarea aparaturii moderne, de fiecare dată au fost refuzate vehement. De asemenea, primarul Nicolaș a făcut numeroase demersuri pentru redeschiderea unității medicale.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?