Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO: Lecţie cu părinţii pentru prevenirea abandonului şcolar, la Bilieşti


   Cadrele didactice ale Åžcolii Gimnaziale nr.1 din Biliești i-au invitat pe părinți la o dezbatere liberă despre importanța educației și a școlii în viața copiilor. Acțiunea face parte din Campania UNICEF pentru participare școlară „Hai la Åžcoală!”, în care a fost inclusă și această școală.
   Din grupul țintă de la nivelul școlii fac parte copiii aflați în risc de absenteism și abandon, care provin din familii cu o situație materială precară, familii monoparentale și copiii care sunt lăsați în grija bunicilor și a altor rude, părinții fiind plecați să muncească în străinătate. Scopul acțiunii a fost acela de a-i ajuta pe părinți să conștientizeze locul copilului în familie. „Ne bucurăm că toți părinții copiilor implicați în proiect au răspuns invitației noastre și au participat cu deschidere la acțiunile de astăzi, manifestându-și disponibilitatea de a mai participa și altă dată”, a precizat inițiatoarea proiectului de la nivelul școlii, consilierul educativ Violeta Grigorică.
   Toți părinții prezenți au primit pachete cu rechizite trimise de UNICEF pentru fiecare copil în parte, școala beneficiind de finanțare de 1.000 de dolari, alături de consilierea cadrelor didactice pentru a lucra cu elevii ce prezintă risc de absenteism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?