Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Primăria Focşani a schiţat bugetul pe 2013


   Primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, a schițat împreună cu funcționarii instituției, bugetul local pentru acest an. Edilul spune că deși resursele financiare sunt limitate, administrația locală va încerca să se descurce și să achite la timp salariile personalului angajat, dar și cotele din investițiile pentru dezvoltarea municipiului. „Banii sunt puțini în comparație cu nevoile noastre. Vom vedea care  sunt veniturile și alături vom pune cheltuielile și vom decide, împreună cu consilierii locali. Avem cheltuielile obligatorii: salariile, contribuția la proiectele cu fonduri europene, întreținerea funcțio-nalității unităților. Numai pentru unitățile de învățământ întreținerea ne costă 100 miliarde de lei vechi pe an, lumina, căldura. Apoi avem de plătit dobânda la împrumuturile făcute. Banii care vor rămâne îi dăm la subvenția pentru căldură și dacă mai rămâne ceva, să vedem ce putem cheltui pentru reparații de străzi, întreținerea spațiilor verzi, a iluminatului public, a cimitirelor, pentru investiții”, a declarat primarul Decebal Bacinschi. Numai  contribuția la proiectele cu fonduri UE costă municipalitatea 10 milioane lei.
    Primarul consideră că mărirea ta-xelor locale, pe case și terenuri, cu rata inflației, de 16%, nu ar fi fost un plus semnificativ pentru bugetul local. „Probabil ar fi fost 2-3 miliarde de lei vechi în plus, ar fi fost puțin. Am promis oamenilor că nu mărim taxele și impozitele locale, este normal să te ții de cuvânt”, a spus Bacinschi.
    Primăria așteaptă să primească sumele din cotele defalcate din TVA, de la Ministerul Finanțelor Publice, apoi să adopte bugetul. „Noi am creionat bugetul. Am mers pe bugetul de anul trecut, cam știm care au fost încasările din taxe și impozite, care sunt veniturile din TVA și cota parte din veniturile pe salarii. După ce știm exact care sunt sumele defalcate pe care ni le repartizează Ministerul, vom putea să tragem linie”, a adăugat edilul. Bacinschi este totuși nemulțumit că sunt mulți bani pe care Primăria nu îi încasează, din amenzile neplătite. Este vorba de aproape 50 milioane de lei, adică două  treimi din bugetul municipiului pe un an de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?