Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Focşănenii nu mai sunt interesaţi de alimentele de la UE


   Tone de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană se află în depozitul de pe strada Ana Ipătescu din Focșani, acestea nefiind ridicate de beneficiari. Reprezentanții primăriei vor verifica, din nou, listele de beneficiari, pentru a afla care sunt motivele pentru care aceștia nu au ridicat alimentele. „Facem un apel pe această cale la cetățenii care știu că au de luat aceste produse să vină să și le ia. Acum verificăm listele cu beneficiarii acestor ajutoare, să vedem ce se întâmplă. Dacă este vorba despre persoane bolnave, care nu se pot deplasa, atunci vom face noi o echipă și le vom duce aceste alimente la domiciliu. Cred că avem și persoane plecate în străinătate”, este de părere primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi. Dacă și după această verificare vor fi persoane care nu sunt de găsit sau care nu se vor deplasa la depozit pentru a-și lua produsele, atunci autoritățile locale intenționează să trimită ajutoarele către alte localități.
   Potrivit reprezentanților Cantinei de Ajutor Social, instituție care se ocupă de distribuirea alimentelor de la UE, în unele zile, doar trei sau patru beneficiari mai trec pragul depozitului. „Avem zile când vin câte 10-15 oameni sau zile în care vin câte trei-patru. Noi avem permanent un angajat care se ocupă de distribuirea lor”, a dat asigurări Angela Lungu, directorul Cantinei de Ajutor Social.
   În stocurile depozitului se mai află aproximativ 10 tone de mălai, peste 4 tone de orez, aproximativ 4 tone de fasole, peste 300 de kilograme de bulion, peste o tonă de roșii în bulion, aproximativ o sută de kilograme de paste făinoase și peste 2 tone de biscuiți. Nu există făină și ulei.
Până în prezent, au beneficiat de aceste ajutoare 3.400 de persoane cu handicap, 996 de pensionari, 445 de șomeri, 225 de persoane beneficiare ale Legii ve-nitului minim garantat. În evidențele primăriei se află aproximativ 1.200 de persoane care nu și-au ridicat produsele cuvenite.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?