Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Înmormântare în loc de nuntă la Homocea


   Tragedie într-o familie din Homocea. O tânără de 20 de ani, care peste câteva luni ar fi trebuit să se îmbrace în rochie de mireasă, a murit intoxicată cu monoxid de carbon. Logodnicul tinerei, de 22 de ani, a scăpat cu viață, fiind internat în spital. El își va conduce logodnica pe ultimul drum mâine. 
   Cei doi tineri, Mariana Bățaru și Andrei Cătălin Nechita, locuiau împreună, în casa părinților băiatului. De curând, ei își cumpăraseră o sobă din teracotă, pe care au amplasat-o în camera în care dormeau. Joi seara, tinerii au făcut focul și apoi au adormit. Se bănuiește că au băgat mai multe lemne pe foc și au lăsat o portiță deschisă. Vineri dimineață, familia a observat că cei doi nu mai ies din cameră și au mers să vadă ce se întâmplă. I-au găsit pe amândoi inconștienți, fiind alertați atât polițiștii cât și medicii. „La data de 08.02.2013, polițiștii din Homocea au fost sesizați despre faptul că N. Andrei Cătălin, de 22 ani, și B. Mariana, de 20 ani, ambii din comuna Homocea, s-au intoxicat cu monoxid de carbon în locuința lui N. Silică”, a precizat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
   În urma sesizării primite, la fața locului au ajuns un echipaj al ambulanței de la Adjud și unul SMURD. Cadrele medicale i-au resuscitat pe cei doi tineri zeci de minute. Fata nu a răspuns manevrelor de resuscitare, cadrele medicale declarând decesul, trupul neînsuflețit al acesteia fiind dus la Serviciul de Medicină Legală, pentru a fi efectuată necropsia. În ceea ce-l privește pe tânăr, el a avut zile. A fost stabilizat și transportat la Spitalul Municipal Adjud. Ulterior, Cătălin Andrei Nechita a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani. Băiatul a fost ținut sub supraveghere medicală în Secția Interne până astăzi, când urmează să fie externat.
   Cei doi tineri se logodiseră în urmă cu ceva timp și erau pe ultima sută de metri cu pregătirile de nuntă, care ar fi trebuit să aibă loc pe 12 mai. Din nefericire, fata nu a mai apucat ziua la care visează toate tinerele. Acum, în loc să vină la nuntă, tot satul va veni la înmormântare. Mariana va fi condusă pe ultimul drum marți. Cunoscuții celor doi ne-au spus că erau respectuoși și că aveau planuri mari de viitor.
   Sobele sunt extrem de periculoase, dacă nu sunt manevrate corespunzător. Monoxidul de carbon rezultă prin arderea incompletă a combustibililor folosiți în instalații de încălzire, sobe, cuptoare prost întreținute și fără sistem de ventilație corespunzător. Pentru prevenirea intoxicațiilor cu monoxid de carbon, toate sistemele de încălzire trebuie să fie corect instalate, întreținute și verificate periodic, pentru a avea o bună ventilație. Coșurile, hornurile, țevile de evacuare trebuie și ele inspectate periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?