Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Băcăuan prins CU DROGURI în Vrancea


   În mașina unui tânăr de 27 de ani, polițiștii au găsit 36 de pliculețe cu etnobotanice și 5 pungulițe cu canabis. Controlul a fost efectuat de polițiștii vrânceni, la solicitarea colegilor lor din Buzău.

   Un tânăr de 27 de ani, din Bacău, nu a vrut să oprească la semnalul polițiștilor buzoieni, dar a fost blocat în trafic de cei vrânceni. Când au verificat mașina șoferului, oamenii legii vrânceni și-au dat seama de ce acesta nu a oprit: în mașină avea mai multe grame de canabis și etnobotanice.
Vineri după-amiază, polițiștii din Râmnicu Sărat au vrut să oprească în trafic un autoturism Audi, înmatriculat în județul Bacău. Åžoferul nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de polițiștii buzoieni, motiv pentru care aceștia au cerut ajutorul colegilor lor din Vrancea. Mașina băcăuanului a fost identificată în trafic pe drumul european E85, la Popești, iar polițiștii Serviciului Rutier au reușit să blocheze  în trafic mașina condusă de Dragoș I.. „La data de 08.02.2013, orele 16.10, polițiștii vrânceni au fost sesizați cu privire la faptul ca un autoturism marca Audi nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de un echipaj de poliție rutieră din cadrul Biroului Ru-tier Râmnicu-Sărat, autovehiculul în cauză îndreptându-se spre Focșani. Autoturismul în cauză a fost blocat de polițiștii vrânceni în zona popasului Bachus, fiind identificat și conducătorul auto I. Dragoș, de 27 ani, din municipiul Bacău. Având în vedere atitudinea conducătorului auto, s-a procedat la testarea alcoolscop a acestuia, rezultatul fiind negativ”, ne-au declarat polițiștii.

Canabis și etnobotanice, găsite în mașină

   Oamenii legii au continuat verificările, dat fiind că dacă nu ar fi avut nimic de ascuns, șoferul ar fi oprit la semnalele polițiștilor buzoieni. În mașina acestuia au fost găsite mai multe pliculețe cu un conținut suspect, asupra cărora planează suspiciunea că ar fi plante etnobotanice, și două pungi din plastic, în care tânărul avea o substanță vegetală de culoare brun verzuie și semințe de plante, despre care se bănuiește că ar fi canabis. „Cu ocazia verificării autoturismului, polițiștii au găsit un număr de 36 de pliculețe cu greutatea de 3 grame fiecare (posibil plante etnobotanice), iar în portiera stânga față a fost găsită o pungă din plastic în care se aflau alte 5 pungulițe ce conțineau o substanță vegetală de culoare brun verzuie și o altă punguță din plastic transparent conținând semințe de plante. Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor narcotice sau interzise și s-a luat măsura sancționării contravenționale pentru neoprirea la semnalul regulamentar al polițiștilor”, au adăugat polițiștii.
   Substanțele au fost predate polițiștilor de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, pentru continuarea cercetărilor. Acestea vor fi trimise la un laborator din București, pentru a se stabili cu exactitate ce avea tânărul în pliculețe, iar în funcție de rezultate vor fi luate măsurile corespunzătoare. Din discuțiile purtate cu tânărul, a reieșit că substanțele au fost achiziționate pentru consum propriu.
   Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru deținere de droguri în vederea consumului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?