Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Peste 3 milioane de lei, recuperate la bugetul de stat de procurori


   Peste 3 milioane de lei au fost recuperate la bugetul de stat, în urma anchetelor efectuate de procurorii vrânceni în 2012. Anul trecut, 40 de persoane au ajuns în fața judecătorilor fiind acuzate de evaziune fiscală, procurorii întocmind în acest sens 34 de rechizitorii.
   Două persoane au fost trimise în judecată pentru spălare de bani, iar 29 de cetățeni au fost acuzați de înșelăciune și 18 de delapidare. În ceea ce  privesc infracțiunile la regimul silvic, acestea au fost mai multe, respectiv 130 de dosare. Valoarea sumelor recuperate se ridică la 3.173.030 lei. „În această sumă intră banii recuperați efectiv și bunurile confiscate. Pe evaziune fiscală avem în plus persoane care și-au achitat prejudiciul. În 76 de cauze s-a dispus încetarea pentru că persoanele cercetate au achitat prejudiciul. Au fost recuperați astfel, 736.501 lei. Ar trebui în toate domeniile să se poată prevedea o sancțiune cu amendă chiar mai mare, dar să se aibă în vedere recuperarea prejudiciului”, a declarat Ion Lefter, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. 
   Anchetatorii spun că dosarele ce privesc infracțiunile economice sunt complexe, iar pentru soluționarea lor este nevoie de muncă laborioasă, în care se efectuează expertize și sunt audiate chiar sute de persoane. Anchetatorii spun că înainte de a se face expertiza, se fac constatări financiar fiscale. „Aceasta presupune o muncă deosebită a Gărzii Financiare care, de obicei, nu se desfășoară numai pe raza județului”, a mai adăugat Ion Lefter.
   Prim-procurorul a amintit mai multe cauze complexe, în care cercetările au fost efectuate pe raza mai multor județe. Printre exemple și celebrul dosar „Gazolina”, în care perchezițiile au fost efectuate în Vrancea și Bacău. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?