Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Utilaje de intervenţie pentru patru primării vrâncene


   Patru primării vrâncene vor fi dotate cu utilaje achiziționate prin fonduri europene pentru a interveni în situații de urgență. La inițiativa președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, edilii din Măicănești, Gugești, Nănești, Răstoaca au depus câte un proiect pe măsura 322 – Renovarea și dezvoltarea satelor, prin care să achiziționeze câte un buldoexcavator. Contractele de finanțare au fost semnate, ieri, la Constanța, de către edilii localităților. De remarcat că de această investiție vor beneficia nu doar cele patru localități ci și locuitorii comunelor limitrofe. Datorită procedurii speciale, proiectele vor fi finanțate în circa 30 de zile astfel încât utilajele să poate fi achiziționate și utilizate cât mai curând.
   Proiectele au fost depuse la Grupul de Acțiune Locală „Vrancea Sud-Est” și, deși inițial cofinanțarea era de 30%, în urma demersurilor făcute de angajații și conducerea acestuia s-a ajuns la un grad de cofinanțare de 100%. Practic, primăriile vor primi gratuit câte un buldoexcavator pe care îl vor putea folosi pentru intervenții în localitate. Valoarea fiecărei achiziții este de circa 55 mii euro. „Am semnat contractul de finanțare și urmează procedura de achiziție. Noi sperăm să se deruleze cât mai rapid pentru a putea folosi acest utilaj. Avem drumuri de refăcut, șanțuri de așezat. Putem să îl folosim pentru lucrările de deszăpezire și să venim mult mai ușor în ajutorul oamenilor. Putem interveni mult mai rapid, fără să mai așteptăm semnarea unui contract cu o firmă care să aducă un utilaj de la zeci de kilometri. Este un sprijin pentru care mulțumim conducerii GAL-ului și președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, care ne-a ajutat în inițierea acestui proiect”, a afirmat primarul din Măicănești, Costel Necula.
   GAL-ul „Vrancea Sud-Est”, realizat de Consiliul Județean, are ca parteneri primăriile din Milcovul, Răstoaca, Gologanu, Sihlea, Slobozia Ciorăști, Măicănești, Ciorăștii Mari, Nănești, Gugești, Tătăranu, Bălești, dar și comuna Nămoloasa, din Galați. Acest GAL îi ajută pe fermierii și autoritățile locale care depun proiecte pentru fonduri europene să obțină mult mai ușor acești bani. În loc să aștepte luni de zile până când proiectele sunt verificate și declarate eligibile, documentația este verificată pe plan local, de specialiștii GAL-ului și ulterior doar avizată de autoritățile centrale. Așa se ajunge la termene de maxim 6 luni până la asigurarea finanțării proiectelor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?