Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: Teodor Borş reprezintă cu cinste rugby-ul vrâncean la Dinamo Bucureşti


   La 21 de ani, sportivul focșănean Teodor Borș se poate considera un rugbist împlinit pentru moment. După ce a devenit vicecampion național cu echipa Under 19 a Liceului cu Program Sportiv Focșani în 2010, a urmat pentru Teodor o pantă ascendentă și, într-un interval de numai doi ani, a evoluat la două echipe cu nume în rugby-ul românesc, la Arad și la Dinamo București, dar a făcut și pasul în echipa națională a României Under 19.
   Teodor Borș a avut primul contact cu sportul la vârsta de 11 ani. A încercat la fotbal, pe postul de portar, încercând să-i calce pe urme fratelui său, Valentin, care la acea vreme apăra poarta formației Oțelul Galați. După un an și jumătate, a renunțat la „sportul rege” și s-a orientat spre „sportul cu balonul oval”. „Cel care m-a îndrumat prima oară spre rugby a fost Tiberiu Daschievici, profesor pe atunci la Åžcoala Generală din cartierul Mândrești. Treptat, acesta mi-a explicat ce este rugby-ul, că fizicul meu, pe care îl aveam în acea vreme, mă recomandă pentru acest sport și am șanse mari să ajung în elită. La începutul clasei a VIII-a am început să practic rugby-ul și am ales Liceul cu Program Sportiv Focșani, unde am fost preluat de profesor-antrenor Ion Viorel. Un munte de seriozitate, un profesionist, un mentor pentru mine. Mereu ne spunea că avem două lucruri de făcut: școală și performanță”, a spus pilierul Teodor Borș.

A lăsat Aradul pentru Dinamo București

    Trecuse puțin peste un an de zile când a început să practice acest sport și a avut primul contact cu echipa națională. În 2008, la un turneu amical cu Naționala sub 17 ani în Franța la Bordeaux unde România pregătea Turneul Internațional din Anglia de la Milldfield, tot în același an câștigând și prima medalie cu echipa de club o medalie de bronz, la turneul final care a avut loc la Constanța.
   „În 2009 am participat la Campionatul European Under 18 din Franța unde am avut și o performanță deosebită – locul 4 și tot în același an am cucerit medalia de argint cu echipa de club LPS Focșani la Under 18. În 2010 iar o participare la Campionatul European Under 18 în Italia și medalia de bronz la Under 19 cu echipa de club din Focșani, finală pierdută în Capitală împotriva formației Siromex Baia Mare. Anul 2011 a fost la fel de prolific. Participare la Campionatul European Under 19 care s-a ținut la București și o medalie de argint cu echipa din Focșani la Under 19”, se destăinuie Teodor Borș.
   În 2011 a luat contact și cu juniorii de la formația CSU AV Arad, unde s-a și transfe¬ rat. Peste un an a participat la un turneu cu două meciuri test în Canada și, tot în același an, a ales clubul Dinamo București unde activează și în prezent. „Pe viitor mi-aș dori să joc și pentru echipa mare a naționalei și să prind un transfer la o echipă din străinătate”, a încheiat unul din cele mai bune produse ale școlii de rugby vrâncene în ultimii ani.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?