Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO: Drumul Dumbrăveni-Dumitreşti, blocat de două maşini încărcate cu lemne


   Drumul național DN 2 N Dumbrăveni-Dumitrești a fost blocat aproape 48 de ore. Deși cei de la drumuri naționale și poliția rutieră au spus că sectorul de drum a fost blocat din cauza viscolului, realitatea e cu totul alta, afirmă primarul Petrică Dogaru de la Dumitrești. Acesta precizează că mastodonții care transportă lemn mult peste limita maxim admisă au derapat și au blocat drumul în ambele sensuri. „Două mașini încărcate peste limită cu lemne au blocat drumul național în dreptul locuinței lui Ion Stănilă în satul Găloiești spre Mușuroi, așa cum se spune la noi. Aproape 48 de ore locuitorii de la Valea Râmnicului au fost blocați din cauza acestor mașini care nu fac altceva decât să distrugă drumul național din cauza încărcăturii peste limita maxim admisă”, a spus primarul Petrică Dogaru.
   Primarul a precizat că a fost sunat de mai mulți locuitori din Dumitrești care veneau cu mașinile de la Focșani și au fost nevoiți să-și abandoneze autovehiculele din cauza mastodonților care au derapat și au ajuns în șanț. „Am fost sunat de un grup de oameni din comună care se întorceau de la Focșani că drumul este blocat de acele mașini de lemne care au derapat și au ajuns în șanț. Au spus că și-au lăsat mașinile în deal și mi-au cerut ajutorul. Am găsit imediat o soluție și le-am spus că o să trimit o mașină după ei, însă între timp s-a dus altcineva să-i ia. Totul ni se trage de la mașinile care transportă lemn. Constat că organele statului își fac datoria și iau măsurile care se cuvin. Cetățenii din Dumitrești sunt ferm hotărâți să sprijine organele abilitate și au spus că chiar ei îi vor opri pe cei cu mastodonții care ne distrug drumul”, a încheiat Petrică Dogaru.

Åži iarna și camioanele

   Prefectul județului Vrancea, Cătălin Popescu, spune că „acel drum a fost raportat ca fiind blocat, dar nu mi s-a spus dacă din cauza unei mașini sau un alt motiv”. „Åžtiu că este o problemă cu acele camioane care transportă lemn și care depășesc limita de tonaj legală. Oamenii au dreptate să fie nemulțumiți pentru că se strică drumul pe care am reușit să-l reparăm anul trecut. Din acest motiv am solicitat poliției și ISCTR să facă verificări pe acest drum și să-i sancționeze pe cei care încalcă această dispoziție”, a spus Cătălin Popescu.
   Marian Paraschiv, șeful de la Secția de Drumuri Naționale Vrancea, afirmă că a fost informat despre „un mic blocaj”. „Poliția locală știe despre ce este vorba. Mie mi-au spus că este un mic blocaj de circulație”, a spus Marian Paraschiv.
   Åžeful Secției de Poliție Rurală Dumitrești, inspector Constantin Băncilă, dă vina și pe zăpadă și pe camioane pentru blocaj. „Pe tronsonul de drum Bordești-Dumitrești sunt două puncte vulne-rabile, iar acest drum se blochează de fiecare dată când ninge mai mult sau viscolește. Este vorba de o porțiune de 2-3 kilometri, care a fost închisă din cauza ninsorii. Este adevărat că au fost și două camioane pe șosea și nu au mai putut înainta, dar nu aceasta a fost cauza blocajului. Zăpada care a fost pe partea carosabilă se poate vedea pe marginea drumului”, a spus inspectorul Constantin Băncilă. El a precizat că nu s-a impus măsura sancționării contravenționale a celor două camioane.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?