Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Sală de mese la Cantina de Ajutor Social


   Reprezentații municipalității intenționează să amenajeze o sală de mese în incinta Cantinei de Ajutor Social, unde persoanele cu venituri mici să poată mânca în fiecare zi. Sala ar putea fi construită în curtea Cantinei, instituție situată pe strada Miorița din Focșani, în locul unei clădiri care ar trebui demolată. În locul respectiv ar putea fi construită o clădire nouă, care să îndeplinească toate condițiile sanitare, astfel încât să poată fi pregătită servi masa beneficiarilor. Construcția acestui spațiu ar putea dura între 1,5 și 2 ani. „Pentru că pe lista beneficiarilor noștri sunt foarte mulți copii, am putea să le asigurăm acestora masa în două schimburi, astfel încât să mănânce fie când ies de la școală sau înainte de a merge la cursuri”, ne-a declarat Angela Lungu, directorul Cantinei de Ajutor Social.
   Ideea construirii unei astfel de clădiri a fost preluată de conducerea Cantinei de Ajutor de la instituțiile similare din orașele Timișoara și Arad. „Este o idee pe care am preluat-o de la cantinele de ajutor social din orașele pe care le-am vizitat, respectiv Timișoara și Arad. Am văzut acolo cum funcționează aceste spații și cred că s-ar putea face și la noi acest lucru”, a precizat Angela Lungu.
   Un proiect de hotărâre, în care sunt detaliate toate costurile pe care le implică acest proiect, va ajunge pe masa consilierilor locali ai municipiului Focșani la următoarea ședință din luna ianuarie.
De la Cantina de Ajutor Social din Focșani mănâncă, zilnic, 400 de focșăneni. Este vorba despre cele mai defavorizate categorii de persoane, copii care provin din familii numeroase, șomeri, pensionari cu venituri mici sau persoane cu handicap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?