Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

USL consideră necesară schimbarea lui Emil Boc din fruntea guvernului


Liderii USL au arătat duminică, la o conferință de presă comună, că se impune, în actualele condiții, schimbarea premierului Emil Boc, iar dacă acest lucru nu se va face, ei vor face tot ceea ce le stă în putere ca să obțină schimbarea acestuia de la Palatul Victoria.
‘PDL a dovedit că va merge în continuare pe ideea de stagnare, sărăcie, inegalitate între cei 1500 care stau în huzur și bogăție într-o sală din Palatul Parlamentului și toți ceilalți 20 de milioane de români. Din punctul nostru de vedere este necesar, după ce am văzut această ultimă dovadă (n.r. realegerea în fruntea PDl a lui Emil Boc), că trebuie să facem tot ce ține de noi, de USL, să facem un apel către tot ce mai înseamnă în Parlament oameni care vor să vadă un viitor pentru această țară, să schimbăm guvernul Boc.
Poate dacă Emil Boc nu își dă demisia, vom face tot ce ține de noi să îl schimbăm în perioada imediat următoare, să schimbăm un guvern care a promovat și promovează incompetența, corupția, clientelismul și stagnarea nostră în sărăcie și inegalitate. Ce era de dovedit despre PDL s-a dovedit aseară și e clar că USL trebuie să acționeaze și să aibă sprijinul tuturor celor 20 milioane de români care nu s-au aflat și nu se află în sala celor bogați care beneficează în urma guvernării PDL’, a spus președintele PSD Victor Ponta.

„A fost o dezbatere în fața unor nomenclaturiști „

Liderul PNL a arătat că este de acord cu declarațiile lui Vasile Blaga din cadrul Congresului PDL privind evaluarea activității de la nivelul partidului său și a adăugat că ‘PDL prin faptul că e partid de guvernământ este în postura de locomotivă, iar trenul nu este doar PDL și este România’.
‘PDL, cel care ieri s-a așezat pe aceeași linie desprinsă de realitate, merge către catastrofă și într-adevăr macazul (n.r.-menționat de Vasile Blaga la Congres) trebuie schimbat. Apelul meu nu doar către Vasile Blaga și către toți politicienii responsabili și cu putere de decizie în acesată țară, către cei din UDMR, din PDL, de a face ceva de a schimba macazul pentru salvarea României. Congresul de ieri ne-a arătat că pentru cei care conduc România acum singura miză este menținerea la putere.(…) A fost o dezbatere în fața unor nomenclaturiști, despre cine și cum poate să îi țină la putere pe ei. Tema a fost asta: cum omorâm Opoziția, cum reușim să păcălim milioane de români, să împărțim beneficiile puterii, să ne menținem toți la putere. Pasajele realiste, care spărgeau acest cerc au fost izolate și nu au găsit decât un slab ecou’, a afirmat Crin Antonescu.
El a spus că apelul USL dat către UDMR și PDL este foarte clar, să ‘spargă centrul de iluzie și îndepărtare’ în care Emil Boc și Traian Băsescu i-au închis.

„Ultimii membri responsabili din PDL vor face pasul către Opoziție”

La rândul său, președintele PC Daniel Constantin a făcut trei observații legate de acest Congres al PDL. ‘Aș vrea să remarc faptul că președintele Traian Băsescu și-a legitimat încă o dată supremația totală asupra unui partid care nu a făcut decât să nenorocească constant România în favoarea camarilei portocalii.(..) Din nefericire pentru membrii PDL, acest cinism se vede prin recunoașterea lui Emil Boc în continuare ca lider al lor. Nu am văzut   altceva decât un angajament ferm că va continua măsurile aberante de sărăcire a populației, de încălcare a drepturilor pensionarilor, a profesorilor, a categoriilor afectate’, a declarat Daniel Constantin.
El a ținut să remarce că PDL, înființat de Petre Roman, a murit acum, la fel ca și ‘spiritul pentru care a fost fondat acest partid’.
Președintele PC a arătat la final că ‘probabil, ultimii membri responsabili din PDL vor face pasul către Opoziție și revenirea la normalitate din această țară și din punct de vedere a stopării genocidului social pe care îl face PDL și Traian Băsescu’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?