Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Centrul „Elena Doamna” are nevoie de medic


   Elevii Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani au rămas fără asistență medicală în urmă cu mai bine de șase luni. În mod normal, aceștia ar trebui consultați de un medic școlar, care potrivit legii este plătit de Primăria Focșani. Numai că Centrul Åžcolar se află în subordinea Consiliului Județean. 
   Reprezentanții unității de învățământ au solicitat Direcției de Sănătate Publică, dar și Consiliului Județean, găsirea unei soluții pentru ca elevii să beneficieze de îngrijiri medicale și să fie vaccinați la timp. La Centrul de Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani învață 301 elevi și preșcolari din regiunea Moldovei, dintre care 270 au ședere permanentă, ei mergând acasă doar la final de semestru.
   Cei din conducerea unității de învățământ speră că Centrul va fi arondat unui medic școlar. „Unitatea noastră era arondată unui medic, care venea săptămânal și consulta elevii. Din vară situația s-a schimbat. Deoarece noi suntem în subordinea Consiliului Județean și nu a Consiliului Local, respectiv a Primăriei. Am cerut ajutor Consiliului Județean și Direcției de Sănătate Publică pentru a ne ajuta să putem fi și noi arondați unui medic. Sunt diferite vaccinări naționale de care trebuie să beneficieze și copiii de la școala noastră, nu îi putem trimite la domiciliul de referință pe fiecare în parte”, a spus Ioana Cherciu, directorul Centrului Åžcolar de Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani.
   Inspectorul pentru învățământul primar, Aurora Lefter, speră că situația va fi rezolvată cât mai curând. „Elevii nu sunt arondați nici unui medic școlar deoarece sunt din mai multe județe. Ei vin, rămân la noi și apoi pleacă acasă la final de semestru, așa că nu pot fi prinși de medici școlari. De aceea s-au făcut solicitări, pentru a veni în sprijinul copiilor. Noi sperăm că se va rezolva situația”, a precizat inspectorul Aurora Lefter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?