Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Femeile, educate pentru prevenirea îmbolnăvirii de cancer de col uterin


   Campania „Bucuria de a fi sănătos”, derulată de Asociația „Salvați o viață” în această perioadă, are ca scop educarea femeilor pentru prevenirea îmbolnăvirii de cancer de col uterin. Zilele acestea se sărbătorește Săptămâna Europeană a Cancerului de Col Uterin.
   Vrâncencele trebuie să știe că în fiecare an, aproximativ 50.000 de femei din Europa sunt diagnosticate cu această formă de cancer, iar 25.000 dintre ele mor. Acest lucru se întâmplă în condițiile în care cancerul de col uterin poate fi prevenit. În România, cancerul de col uterin este a treia cauză de deces prin cancer la femei, după cancerul pulmonar și cel de sân. 
   Membrii Asociației sfătuiesc femeile să aibă grijă de sănătatea lor și să se prezinte la medic pentru a efectua testul Babeș Papanicolau, care poate diagnostica cancerul de col uterin în stadii incipiente. „Åži Ambulanța susține testarea screening pentru cancerul de col uterin la nivelul populației feminine cu vârste cuprinse între 25 și 65 de ani. Această testare este foarte importantă, pentru că pacientele care sunt asimptomatice pot beneficia de un diagnostic în cazul confirmării unui rezultat pozitiv”, recomandă medicul Simona Ionescu, din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea.

Cei care doresc să sprijine Aso-ciația „Salvați o viață” o pot face, completând o declarație fiscală cu următoarele date : Cod de identificare fiscală – 27802227; cont bancar-RO45CRCOX400100000242035.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?