Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Vrancea, sub atenţionare meteo COD GALBEN de ninsori


   Județul Vrancea a intrat din această dimineață, începând cu ora 6.00, sub atenționare meteo Cod Galben de ninsori, intensificări ale vântului și viscol. Atenționarea va expira sâmbătă, la ora 15.00.
   Până în această seară, de la ora 18.00, vor fi precipitații mixte, favorizând depuneri de polei. În cea mai mare parte a zonei montane va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, în special pe creste, viscolind și spulberând zăpada. De la ora 18.00 și până sâmbătă, la ora 15.00, va ninge, iar vântul va viscoli și spulbera zăpada.
   Potrivit informării, în noaptea de vineri spre sâmbătă și în prima parte a zilei de sâmbătă, precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare. De asemenea, vântul va continua să sufle tare la munte, cu peste 90 kilometri pe oră, și va avea intensificări temporare în rest, cu viteze de 55…60 kilometri, viscolind și spulberând zăpada.
   Autoritățile cu responsabilități în domeniu au primit atenționarea meteo și au luat măsuri pentru a nu exista probleme. Åžeful Serviciului Poliției Rutiere Vrancea, comisarul șef Viorel Gheorghe, ne-a precizat că polițiștii din subordine, dar și cei de la Secțiile de Poliție Rurală și de la Posturile de Poliție Rurală au fost instruiți cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia pentru a nu exista blocaje în trafic. „S-a luat măsura instruirii întregului efectiv de la Poliția Rutieră, de la Secțiile de Poliție Rurală și de la Posturile de Poliție pentru a acționa în condițiile impuse de Codul Galben. În caz de nevoie, se vor lua imediat măsurile ce se impun pentru închiderea temporară a circulației rutiere pe arterele din zonele afectate, după ce în prealabil se va verifica zona respectivă pentru ca nu cumva să existe mașini sau persoane blocate și pentru a facilita intervenția utilajelor”, a explicat comisarul șef Viorel Gheorghe. Totodată, reprezentanții Secției de Drumuri Naționale și cei de la drumuri județene ne-au precizat că utilajele sunt pregătite să intervină.
   Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au atras atenția prefecților asupra faptului că prioritatea zero în acest interval de timp o reprezintă protejarea vieții oamenilor, astfel încât, închiderea drumurilor acolo unde situația o va impune, rămâne, în continuare, o opțiune pentru autoritățile locale. Ei au adăugat că o atenție deosebită trebuie acordată, în județele afectate, printre care și Vrancea, cazurilor medicale de urgență. În acest sens, prefecților li s-a solicitat actualizarea situației pacienților cu nevoi de dializă, a gravidelor și a copiilor cu afecțiuni medicale, astfel încât, la nevoie, aceștia să poată fi scoși din zona afectată și transportați în unități spitalicești de profil. Autorităților locale li s-a mai cerut exigență maximă și fermitate în aplicarea măsurilor ce vor fi dispuse de conducerea MAI pentru înlăturarea efectelor căde¬ rilor de zăpadă și viscolului în județele afectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?