Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Tânăra care şi-a omorât copilul şi l-a aruncat la gunoi, în arest


   Tânăra de 22 de ani, din județul Galați, care în luna ianuarie a anului 2010 și-a aruncat copilul nou-născut într-o ghenă de gunoi din Adjud, a ajuns după gratii. Claudia Bâța are de executat 15 ani de închisoare, pentru omor calificat. Ea a fost ridicată, luni dimineață, de la domiciliul concubinului ei din Adjud și dusă direct în arest. Femeia a mai fost arestată preventiv, dar a fost pusă în libertate pentru că era însărcinată.
   După ce judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins recursul formulat de Claudia, aceasta a rămas cu pedeapsa de 15 ani de închisoare pentru omor calificat, așa cum a stabilit instanța de fond. Sentința este definitivă, motiv pentru care a și fost dusă în arest.
Femeia este acuzată că în ianuarie 2010, și-a aruncat bebelușul abia născut într-un container de gunoi, de pe raza municipiului Adjud. În fața judecătorilor de la Tribunalul Vrancea s-a prezentat în stare de libertate, deoarece pe perioada cercetărilor a rămas din nou însărcinată. „Nu-mi amintesc nimic din ce am făcut. Mi-au povestit alții. Nu-mi amintesc cum a decurs nașterea și nici unde l-am aruncat. Nu știam dacă l-am scăpat în WC sau unde era copilul. Åžtiam de sarcină, dar credeam că avem numai șase luni. Concubinul meu nu știa că sunt gravidă. Eram împreună cu el de trei săptămâni și copilul era al altui bărbat. A aflat după ce am născut”, a declarat Claudia la momentul în care a fost audiată la Tribunalul Vrancea.
   A primit 15 ani de închisoare, iar dosarul a ajuns apoi pe rolul Curții de Apel Galați, unde cuantumul pedepsei a fost menținut.
   Reamintim că trupul neînsuflețit al unui nou-născut a fost găsit într-o ghenă, congelat de gerul iernii. În același timp, la spital a ajuns o femeie care susținea că a suferit un avort spontan. Ea le-ar fi spus medicilor că fătul avea aproximativ 15 centimetri și că „l-a scăpat” în toaletă. Anchetatorii au căutat prin țevi, dar fără niciun rezultat.
Cercetările efectuate în cauză au scos la iveală faptul că fetița găsită la gunoi era a Claudiei, care născuse în baia viitorilor socri din Adjud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?