Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO şi GALERIE FOTO: Fostul primar al oraşului Mărăşeşti, Constantin Vlase, va fi înmormântat astăzi, la Focşani


   Fostul primar al orașului Mărășești, Constantin Vlase, va fi înmormântat astăzi, la ora 12.00, în Cimitirul Nordic din Focșani. El a murit marți într-un accident rutier, produs pe DN 2 E85, în afara localității Bizighești.Trupul neînsuflețit al fostului primar a fost ridicat ieri, de la Serviciul de Medicină Legală și depus la Capela Bisericii „Profetul Samoil” de lângă Åžcoala numărul 2, unde va rămâne până astăzi, la orele prânzului, când cortegiul funerar va pleca spre Cimitirul Nordic din Focșani, unde fostul primar va fi înmormântat.
   Cumnatul fostului primar spune despre Constantin Vlase că era mărinimos și darnic. „Noi, în familie, eram în relații foarte bune și foarte apropiate. Alaltăieri (luni-n.r) a venit pe la noi, am mâncat împreună și nimic nu anunța tragedia care s-a întâmplat. Era mulțumit de sine, era pe cale să realizeze ceva ce-și propusese demult (parcul eolian – n.r). Toate duceau către un drum normal până când s-a întâmplat nenorocirea, care ne-a lăsat pe toți fără cuvinte. Nu știu care a fost motivul pentru care el a ajuns cu mașina pe sensul opus de mers. Poliția ne-a spus că nu avea viteză și că nici ei nu-și explică de ce și-a schimbat direcția de mers. Nu-mi amintesc să fi avut probleme cu inima, dar aceste afecțiuni pot apărea oricând, mai ales la o vârstă mai înaintată. Cât a fost primar, a fost acceptat și apreciat de comunitate. Era mărinimos, darnic. În momentul accidentului mergea la Focșani cu documentația pentru parcul eolian, care era la final, dar s-a întâmplat nenorocirea”, a povestit Constantin Cristea, cumnatul lui Constantin Vlase.
   Fostul primar al orașului Mărășești, Constantin Vlase, care pe data de 24 ianuarie a.c. ar fi împlinit 74 de ani, a decedat marți, în jurul orei 10.30, într-un cumplit accident rutier, produs în afara localității Bizighești. Mașina condusă de acesta a pătruns pe contrasens și s-a izbit frontal de un autoturism marca Dacia Logan, care circula din sens opus. În urma impactului extrem de violent, cele două mașini s-au făcut praf. Motorul mașinii conduse de Constantin Vlase a ajuns pe cealaltă parte a drumului, iar autoturismul Dacia Logan a fost proiectat în șanț.
   În urma accidentului, Constantin Vlase a murit pe loc, iar celălalt conducător auto, în vârstă de 35 de ani, din Focșani, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență. El a fost internat la Secția de Chirurgie și are mai multe traumatisme.

Åžoferul care a supraviețuit nu știe ce s-a întâmplat

   Åžoferul care a trecut pe lângă moarte, George Ionuț Oprișan, nu-și explică ce s-a întâmplat și nici cum a ajuns mașina primarului pe sensul său de mers. Bărbatul nu a fost încă audiat, însă polițiștii Serviciului Rutier au avut o discuție cu el. Acesta a povestit că a văzut un tir, care cobora de pe pod, trecând pe lângă mașina sa, după care s-a trezit cu mașina condusă de Constantin Vlase, pe sensul său de mers, moment în care s-au și tamponat. Ulterior, bărbatul a ajuns la spital și nu mai știe nimic din ce s-a întâmplat la fața locului. Polițiștii Serviciului Rutier continuă ancheta în cazul acestui accident. Ei ne-au precizat că așteaptă concluziile medico-legale pentru a vedea dacă nu cumva fostului primar i s-a făcut rău la volan. Dacă această ipoteză nu se va confirma, oamenii legii vor merge pe toate pistele pentru a stabili ce s-a întâmplat cu fostul primar în momentele dinaintea accidentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?