Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Card de reduceri pentru tinerii care se plimbă prin Europa


   Tinerii cu vârste cu prinse între 14 și cel mult 26 de ani pot beneficia și anul acesta de reduceri substanțiale în toate statele membre ale Uniunii Europene în cadrul programului „Euro 26”. Este vorba de un card care până în 2010, inclusiv, putea fi obținut printr-o cerere adresată Direcției Județene pentru Tineret Vrancea. Odată cu transformarea instituției în Direcție Județeană pentru Sport și Tineret și desființarea Autorității Naționale pentru Tineret, compania care distribuia aceste carduri nu a mai reînoit contractul. Cu toate acestea, tinerii din Vrancea pot obține aceste carduri gratuit fie de la secretariatele facultăților unde studiază, fie direct, accesând site-ul http://www.euro26.ro/e26/, unde vor putea găsi o secțiune dedicată.
   Potrivit reprezentanților Direcției Județene pentru Sport și Tineret, acest card a avut un succes deosebit în rândul elevilor și tinerilor din județ, mii de persoane solicitându-l și obținându-l. Cei mai mulți dintre ei foloseau acest card pentru a beneficia de reduceri în timpul excursiilor organizate în spațiul comunitar, dar și pentru a călători în statele din Uniunea Europeană unde lucrau părinții lor.
Reducerile sunt substanțiale și variază în funcție de produsul ales de fiecare tânăr. În orice caz, reduceri li se acordă tinerilor la intrarea în muzee, teatre, cinematografe, dar și în alte locuri de agrement destinate tinerilor. „Așteptăm noi indicații în ceea ce privește acest card. În momentul de față noi nu mai putem să distribuim tinerilor datorită schimbării titulaturii instituțiilor. Până acum câțiva ani am eliberat foarte multe carduri, tinerii erau foarte interesați. Proiectul continuă și anul acesta, detalii sunt pe site-ul oficial”, a precizat Lia Cazacu, coordonator programe pentru Tineret din cadrul Direcției pentru Sport și Tineret Vrancea.
   Cardul Euro 26 Clasic este distribuit tuturor tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 26 ani, indiferent de statutul acestuia sau de forma de învățământ urmată. Tot ce trebuie să facă tinerii este să acceseze site-ul http://www.euro26.ro/e26/, unde vor completa o cerere la care vor atașa o copie după actul de identitate.
   De asemenea, tot în cadrul unui proiect similar, susținut de Programul „Euro 26”, tinerii mai pot obține și un cardul de debit în lei Visa Electron Euro 26, cu utilizare internațională. Cardul se emite gratuit, doar pe baza actului de identitate la oricare sucursală a băncii recent amintite și se face în baza cererii unei deschideri de cont.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?